Fotelik jest naprawde neizwykle wazny, nie mozna bagatelizowac zakupu. Pare mcy temu temat bezpiecznych fotelikow poruszany byl w mediach. Bo zdarza sie tak, ze znanej marce jeden model nie do konca, ze sie tak wyraze wyszedl, nie przeszedl testow bezpieczenstwa... i ... porazka. Sprawdz w crash testach czy ten model fotelika sie sprawdzil.
reklama
był był temat poruszany i to głośno na wszystkich liczących się serwisach temat wspominany !! i dobrze!
tu można sobie podczytac Niebezpieczne foteliki samochodowe
A tutaj crashtest dokładny foteliki.info
tu można sobie podczytac Niebezpieczne foteliki samochodowe
A tutaj crashtest dokładny foteliki.info
R
rikapa
Gość
a ja sie chciałabym dowiedzieć co e-fotelik sądzi o foteliku casualplay protector ?? moja córcia ma 3 latka i 15 kg :-)
e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
a ja sie chciałabym dowiedzieć co e-fotelik sądzi o foteliku casualplay protector ?? moja córcia ma 3 latka i 15 kg :-)
cześć - niestety nie miałem przyjemności poznania tego fotelika, ale możesz spać spokojnie - 4 gwiazdki ADAC są więcej warto niż czyjekolwiek subiektywne opinie
Twoja córcia będzie bezpieczna tylko przykładaj się zawsze podczas montażu i dobrze prowadź pasy barkowe i biodrowe.
Gdybyś nie miała pewności to Ci podpowiem...
e-foteliki
Moja siostra ma córkę w wieku trzech lata i używa fotelika firmy Maxi Cosi, model to chyba Rodi XL. Jest bardzo zadowolona. Mała jest bezpieczna i lubi w nim siedzieć. Jest to fotelik, który można później wykorzystać jak dzieciak podrośnie. Wiem, że w entliczku mają go w swojej ofercie, w całkiem atrakcyjnej cenie.
jeżeli już to XR :]
Elżbietka
mother of two sons&angel
moze przegapiłam ten temat...
moje dziecko ma 3,5 roku, waży ok 18 kg. używamy 2 fotelików, jeden to maxi-cosi rodi, drugi chicco key (średnio zadowolna z tego drugiego jestem).
ostatnio zaczełam szukac fotelika 15-36 z regulacją oparcia inną, niż podkłądanie poduszki za oparcie. całkiem sporo podróżujemy i młody śpi w foteliku. a pozycji siedzące - niezbyt to wygodne.
oba nasze auta mają isofix.
cena nie jest aż tak istotna, ważne bezpieczeństwo, jakość, wygoda
co polecasz?
moje dziecko ma 3,5 roku, waży ok 18 kg. używamy 2 fotelików, jeden to maxi-cosi rodi, drugi chicco key (średnio zadowolna z tego drugiego jestem).
ostatnio zaczełam szukac fotelika 15-36 z regulacją oparcia inną, niż podkłądanie poduszki za oparcie. całkiem sporo podróżujemy i młody śpi w foteliku. a pozycji siedzące - niezbyt to wygodne.
co polecasz?
e-foteliki
moze przegapiłam ten temat...
co polecasz?
po fotelikach 15-36 nie spodziewaj się wygody oraz fajnej pozycji do spania - ich konstrukcja jest tak zrobiona by fotelik całą powierzchnią oparcia i siedziska przylegał do kanapy w Twoim samochodzie co automatycznie eliminuje możliwość regulacji do innej pozycji...
Oczywiście niektóre foteliki posiadają jakąś regulację albo delikatną np sam zagłówek w Cybex Solution X lekko odchyla się ku tyłowi tak by dziecku głowa nie wisiała podczas podróży.
Polecam: romer kid plus, sunshine monterey, maxi cosi rodi xr, kiddy discovery pro, recaro monza...
W sumie post sprzed trzech tygodni, ale może się wypowiem;] Jeśli chodzi o fotele w przedziale 15-36 mało który ma regulację oparcia, która w jakiś sposób może dziecko pochylić. W tym fotelu akurat regulacja jest podwójna, gdyż można pochylić oparcie, a także wysunąć siedzisko co daje dość dobry efekt w porównaniu z innymi fotelami w tej grupie. Osobiście bardziej podoba mi się opcja tego fotela z isofixem gdyż te pochylenie troche lepiej wtedy wygląda, ale bez systemu isofix też jest dobrze, biorąc pod uwagę cztery gwiazdki w ADAC mogę śmiało fotel polecić, chociaż tak jak zawsze najlepiej przed zakupem ( jeśli ma się taką możliwość) przymierzyć sobie fotel do auta.
Pozdrawiam
Postanowilem podpiac sie pod ten temat Szukam fotelika dla 3-letniego dziecka. Czy musi byc nowy, czy moze byc uzywany ale bezwypadkowy? Co sadzicie o tym modelu http://akcesoria-dzieciece.hiperogl...288-fotelik-priori-xp-maxi-cosi-oferta-opole/ ?
reklama
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
e-foteliku co sądzisz o foteliku z grupy 9-36kg Britax evola123?
Podziel się: