e-foteliki
doradca ds bezpieczeństwa
Tak slyszalam o tym programie... ale nasz Chicco Key 1 x-plus czy jakos tak w 2007 roku dostal 3 gwiazdki, i taki tez mam zakupiony... a innemodele chyba jednak nie spisaly sie z chicco...
takze ten model tu to zupelnie inny.
a maxi cosi cabrio to wlasnie ma nasz maluch
Co Pan - jako specjalista - mysli o tym modelu chicco?
...bo jakos przemilczal pan mojego posta........
cześć (przepraszam za niedopatrzenie)
Chicco Key 1 x-plus - tak jak piszesz - 3 gwiazdki, więc daje rade i nic mu zarzucić nie mogę (Twoje dziecko powinno być bezpieczne jeżeli dobrze przykładacie się przy każdym montażu ;-) )
Natomiast marka Chicco jako Chicco niestety straciła moje zaufanie (również rodziców) przez swoje fatalne podejście do bezpieczeństwa oraz klienta - zrezygnowaliśmy ze współpracy z nimi.
Jak widać ich priorytet to kasa - mój bezpieczeństwo, więc powstał mocny konflikt interesów co doprowadziło do tego, że nie polecę ich fotela, który dostał nawet 5 gwiazdek... (co i tak się nie stanie)
Jeżeli chodzi o konkretny to wklejam Ci je poniżej (ADAC 2007)
FOTELIKI 9-18kg ROK BADANIA WAGA ISOFIX BEZPIECZEŃSTWO OBSŁUGA KOMFORT CZYSZCZENIE WYNIK OGÓLNY
Key 1 X-Plus (CHICCO) 2007 9-18 Nie zadowalający dobry dobry zadowalający zadowalający
Generalnie firma, która robi wszystko i nic nigdy nie będzie robić bardzo dobrych foteli...