reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

fotelik dla 3 latka JAKI DOBRY?

co sadzisz o tym foteliku??
Bezpieczny fotelik samochodowy KIDDY DISCOVERY PRO SHARKY (limitowana kolekcja)
dla mnie chyba najfajniejszy bo rosnie z dzieckiem :tak:

Kiddy jest bardzo dobrą marką (4 gwiazdki w ADAC mówią same za siebie) dlatego też ten fotelik jest godny polecenia...

W kategorii 15-36 jest jeden fotelik, który bardzo zaskakuje, a mało kto go kupuje gdyż mało kto wie o jego istnieniu :)
Grubo poniżej 500zł udało im się zrobić 4 gwiazdkowy fotel.
SUNSHINE KIDS MONTEREY BOOSTER NEW RED

Ogólnie drogie mamy podkreślę ważną rzecz - foteliki w grupach 9-18, 15-36 itp (wszystkie poza 0-13) nie zdobyły oceny wyższej jak 4 gwiazdki, więc 4 gwiazdki w obecnych czasach to najlepszy wynik w tych przedziałach wagowych.

W nubirze nie masz ISOFIX, więc montaż fotelika będziesz miała klasyczny (pasami)

reklama
Wiesz to tak jak z samochodami uzywanymi...nigdy niewiadomo co sie kupuje.......... ;-)
Ja osobiscie zawsze kupuje nowy....ale niektore osoby poprostu nie stac na dobry fotelik i kupuja najtansze...co uwazam ma jeszcze gorsze skutki wrazie tragedii niz kupienie uzywanego z najwyzszej pulki...
Jesli moglybs nas uswiadomic po jakim czasie foteliki "traca swoja date waznosci"??

I tak wogole to ja polecalam maxi cosi... a nie foteliki uzywane ;-)

Jeszcze pytanie-ktory lepiej kupic dla 4-latki -römer czy maxi cosi...taki ten do 36kg.z odpinanym oparciem ,ze pozniej zostanie sama podstawka...po przymierzam sie powoli do zakupu...

Ogólnie uważam, że najbezpieczniejsza marka to Romer oczywiście Maxi Cosi jest również bezpieczny...
Po prostu Romer od zawsze kładzie mega nacisk na bezpieczeństwo i to widać na każdym kroku.

Wracając do pytania - podstawka pod pupe to zbrodnia :-) nadaje się tylko do śmieci... (niedługo mam nadzieję, że zakażą jej używania - podstawka chroni jedynie przed mandatem)

Jeżeli poszukujesz bezpiecznego fotelika 15-36 to one przez cały okres są połączone z oparciem, a te dobre (bezpieczne) foteliki rosną wraz z dzieckiem za pomocą różnych systemów.

Słusznie :)

W przedziale 15-36 znajdziesz Romer Kid Plus (montaż klasyczny pasami)

lub Romer Kid Fix (z systemem ISOFIX)

bardzo dobre też są: maxi cosi rodi xr, cybex solution x, cybex solution x fix, kiddy discovery pro, sunshine kids monterey , besafe izi up x2 - wszystkie mają 4 gwiazdki adac
niezłe są też: recaro monza, recaro monza seatfix (3 gwiazdki)

sama odpowiedziałaś na pytanie - oba mają 4 gwiazdki :)

jednakże ja zawsze będę polecał Romera gdyż uważam, że są najbezpieczniejsze...

ja kupilam ten fotelik dla corki 3,5letniej...polecil nam ten fotelik e-fotelik poza tym ma dobre oceny w testach(4) i jest stosunkowo niedrogi bo za 400zl na allegro nowy z wysylka mozna kupic...najpierw bylismy obejrzec go w sklepie i corce odpowiadal wiec kupilismy:-)
dzieki no to juz wiem jaki fotelik kupię córci:)

sama odpowiedziałaś na pytanie - oba mają 4 gwiazdki :)

jednakże ja zawsze będę polecał Romera gdyż uważam, że są najbezpieczniejsze...
dziekuje za pomoc... wlasnie zamawiam fotelik, szkoda ze macie poprzez firme siodemka paczki :sorry2: Nie raz dostawalam od nich paczki i zawsze jest jakis problem szczegolnie z dlugoscia dostawy :sorry2:
wybralam Romer Kid Plus :-) mam nadzieje, ze bede zadowolona :tak:
DZIEKUJE :tak:

Tym razem problemu nie będzie bo paczka pojedzie UPS - skoro ma być na piątek to nie ma co liczyć na siódemkę :)

ale wole odpukać w niemalowane póki fotel nie dotrze bo nawet najlepsi potrafią dać plamę.

Ze współpracy z DPD rezygnujemy w trybie natychmiastowym gdyż tak zawalają robotę, że aż ręce opadają.

Mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy bo koszt przesyłki UPSem pochłonie marżę fotelika, a poza tym dla znajomej forumowiczki przygotowaliśmy bardzo fajny prezent :))))))

Czy w piątek wieczorem będziesz jeszcze dostępna ? W razie czego służę pomocą merytoryczną z zakresu prawidłowego montażu gdybyście mieli jakieś problemy lub pytania...

W razie czego pamiętaj, że na naszej stronie na dole opisu Kid Plusa jest filmik pokazujący jego obsługę.

Dodatkowo pamiętaj, że prawidłowo - stabilnie zamocowany fotelik to podstawa - pas barkowy ma przechodzić przez środek ramienia, a pas biodrowy przez uda poniżej jamy brzusznej, ale nic się nie martw i w razie czego pytaj ;)

reklama
a czy ten fotelik jest godny polecenia
Fotelik CYBEX SOLUTION 15-36 kg ~~NOWY~~ PROMOCJA (1062624980) - Aukcje internetowe Allegro
???poniewaz zastanawiam się nad kupnem takiego dla 5latki ważącej ok 20kg

dzieki no to juz wiem jaki fotelik kupię córci:)

wszystkim chcącym oszczędzić parę groszy zwrócę uwagę na jedną rzecz:

otóż na allegro rzeczywiście wynajdujecie cuda w super cenach, ale jest kilka ale:

z reguły są to stare modele (nawet jeżeli były testowane w ADAC to spory czas temu, a z każdym rokiem poprzeczka idzie w górę)
skoro są to stare modele to i rozwiązanie też są starsze niż w następnych modelach
z reguły ludzie od których kupujecie nie mają bladego pojęcia o bezpieczeństwie, ale w razie czego wcisną Wam bajki...
w razie czego nie macie co liczyć na fachową pomoc oraz wsparcie z zakresu bezpieczeństwa i wszystkiego co z tym związane
nie wspominam o tym, że bardzo często słyszę o problemach związanych z reklamacją, wymianą itp

Oczywiście nie tyczy się to wszystkich, ale chcę abyście miały realny pogląd sytuacji - bardzo często rodzicie nie mają pojęcia, że fotelik Cybex Solution to nie to samo co Cybex Solution X, Maxi Cosi Rodi to nie jest Maxi Cosi Rodi XR (4 gwiazdki ADAC) itd itd, więc bądźcie czujne.

Do góry