reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

flak zamiast brzucha:(

margot

Mamma Mia!
Pewnie każda kobieta po porodzie ma ten problem w mniejszym lub większym stopniu: waga spada, ciało szczupleje, tylko brzuszek wciąż okrągły, wiszący, jakby za dużo skóry i tak dalej... że o rozstępach nie wspomnę.
Wymieńmy się radami, jak doprowadzić brzuch do ładnego wyglądu po porodzie. Ja staram się ćwiczyć, ale niestety nie daję rady regularnie. Z kosmetyków stosuję oliwkę dla dzieci, i jestem zadowolona - napięcie skóry poprawiło się, rozstępy znacznie zbladły.
A czy któraś z Was stosowała figi poporodowe? Ma to jakiś sens, czy czysta strata kasy???

reklama
Figi poporodowe to jak rozumiem te gaciochy obciskające? No cóż...noszone w okresie połogu pomagają macicy szybciej się obkurczyć, poza tym maskują trochę ten brzuszek :D

hmmm... ja już straciłam nadzieję, że ten nadmiar skóry mi zniknie :mad: jak stoję jest ok, ale nie daj boże usiądę albo położe isę na boku :mad: :mad: jeden wielki zwis :mad: a jeszcze miałam kolczyk w pępku i chciałabym mieć nadal, ale dziurka wygląda obrzydliwie i już sama nie wiem co z tym robić. Jedno pocieszenie, ze rozstępiki na brzuchu mam może ze dwa i to maleńkie (za to piersi poorane jak pole przed siewem :mad: )

Ja też mam brzuch, jak kobieta w 4 miesiącu ciąży i nic z tym nie mogę zrobić. :mad: O ile nad pępkiem jest ok, to pod pepkiem masakra!!!!!!!!!!!! Niestety ja nie mam złudzeń, bo nawet jako nastolatka nie miałam płaskiego brzucha, więc muszę to moją fałdkę polubić. ::)

a ja właśnie zawsze miałam płaski, czasami wręcz wklęsły brzuszek, ciążę widać było u mnie baaardzo szybko. A teraz co?? fuuu :mad: po porodzie powinni od razu jakiś lifting robić .. i może dodatkowo małą liposukcję na życzenie ;) :laugh:

He he ;D no to mało optymistycznie się dyskusja zaczęła...
Figi poporodowe to dokładnie gaciochy obciskające. ;D Ja już mam macicę obkurczoną, ale słyszałam, że to wspomaga mięśnie, tylko na zdrowy rozum to raczej bez sensu - jak coś, co ściska ma wspomagać mięśnie? Ale jednak zastanawiam się nad zakupem, tonący i brzytwy się chwyta. Na pocieszenie mam tyle, że jak się dziś zmierzyłam to w stosunku do tego, co było tydzień po porodzie (czyli 2 miesiące temu) mam w talii o 15 cm mniej!

hoho, to ładnie !! ja się nie mierzyłam, mam tylko miarkę taką remontową ;) centymetra brak.

eee, ale z tego co czytałam, to te gaciochy właśnie rozleniwiają mięśnie !! bo zamiast powoli z powrotem trzymać fason, to nic nie robią !

ja nie wiem, może więcej masować?? i wklepywać jakieś kremiki i tak dalej?? basen pewnie by pomógł ..
qrczę, mieszkam nad morzem, a nawet palca nie zamoczyłam jeszcze w tym roku !! a przecież takie pływanie jest darmowe !! czytałam, że plażę mi sanepid dopuścił do użytku, tylko sinic muszę unikać ;) ale co z maluchem ??? za mały na plażowanie :(

Gratulacje margot!!! W końcu 15cm robi wrażenie. :) Jak już pisałam nie mam złudzeń, że będę miała ładny brzuch. Talie mam ładnie zaznaczoną, więc z przodu wyglądam dobrze, ale z boku........................o rany!!! ::)

A Tobie, Martyna to zazdroszczę!!! Kocham morze, gdybym tam mieszkała, to skóra zaczeła by mi się łuszczyć od wody morskiej. ;D ;D ;D

reklama
mi też by się zaczęła łuszczyć, ale co z maluchem ??? nie mam go komu zostawić, a na plaży mi się usmaży !! tak planuję, że jak mężul będzie miał wolne (o ile to kiedyś nastapi :mad: ) to wieczorkiem pójdziemy popływać. Wtedy jest nawet przyjemniej, bo woda się wydaje cieplejsza, jak na dworze już nie ma takiego upału.

Do góry