reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

flak zamiast brzucha:(

Droga kiwanczuk a czy mogla bys mi podac nazwe tego kremu bo ja mam wlasnie rozstepy na brzuchu i chciala bym sie tego jakos pozbyc oliwka tylko daje gladkosc skorze wiec nie wiele pomaga:(. A czy ten krem mozna stosowac na rozstepy na innych czesciach ciala i gdzie go mozna kupic. Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedz:*.

reklama
Ja uwazam,ze to czy po ciazy skora na brzuchu bedzie pomarszczona czy nie zalezy od :
1.genow
2.jak duzy jest brzuch ( ja mialam bardzo duzy brzuch,jak wszystkie kobiety z mojej rodziny )
3. ktora to ciaza

Ja stosuje pilingi,kupilam takze maszer i juz widze lekka poprawe

Witam wszystkie mamy. Ja na swój brzuch to już nie mogę patrzeć,najgorzej jest jak siedzę w wannie,normalnie aż płakać mi się chce. Stosowałam już różne żele ,szczotki,nakładki masujące i...gucio. Inne moje koleżanki po 2-3miesiącach wracały po ciąży a ja się czuję jak jakiś odrzutek. Myślałam już o medycynie estetycznej ale raz że się boję a dwa że mój mąż by się tylko popukał w czoło. Na forum dziewczyny polecają masaże, czy to naprawdę coś pomaga? Czy któraś z was robiła sobie takie masaże w wawie?

Nie ma co płakać tylko zakasać rękawy i do dzieła :) Z własnego doświadczenia wiem, że dobrze dobrany zabieg może zdziałać naprawdę dużo. Już po pierwszych seriach widać dość spore efekty. Tutaj masz dość sporo rozwiązań jeśli chodzi o brzuch - Plastyka brzucha - IQ Medica Warszawa Warto wybrać się najpierw na konsultację, gdzie specjalista z tej dziedziny dobierze do Twojego ciała i problemu odpowiedni zabieg. Powodzenia :)

Z perspektywy czasu mogę napisać że nie taki diabeł straszny - Na skalpel się nie zdecydowałam, wzięłam się w garść i zaczęłam ćwiczyć, jednocześnie chodziłam na zabiegi ujędrniające tytan w salonie elite. Co najważniejsze Titan pozwala na niechirurgiczne zwiększenie napięcia skóry i uzyskanie efektu liftingu bez użycia skalpelu. Więc nie można się poddawać tylko cierpliwie czekać na efekty włożonej pracy i pieniędzy :)

A chodziła któraś z was na endermologię w celu poprawy napięcia skóry? Czytałam wywiad z dr Markiem Wasilukiem, w którym mówił, że to przy małych problemach z wiotkością skóry pomaga.

A chodziła któraś z was na endermologię w celu poprawy napięcia skóry? Czytałam wywiad z dr Markiem Wasilukiem, w którym mówił, że to przy małych problemach z wiotkością skóry pomaga.

Nie niestety nie słyszałam, ale chętnie się dowiem :) uwielbiam nowinki :D. Póki co czaję się teraz na Palomar SlimLipo 3D w elite, bo jeszcze troszkę mi zwisa z przodu i nie moge tego zlikwidować kremami i ćwiczeniami

Ja od miesiąca ćwiczę brzuch takim specjalnym hoola-hoop z wypustkami i muszę powiedzieć, że działa !
Na początku miałam siniaki na brzuchu ale już się przyzwyczaiłam/

ja jestem szczęśliwie posiadaczką prawie płaskiego brzucha po porodzie. Nie wiem, czy to genetycznie (akurat mało w to wierzę), mam wrażenie, że najważniejsze były cztery czynniki: w czasie ciąży nie pozwalać sobie na szaleństwa (jeść z głową, ale absolutnie nie żadna dieta!!!) - będzie mniej do zrzucania, karmienie piersią, nie obżeranie się po ciąży (nawet gdy podczas laktacji jest wzmożona ochota na słodycze) i trzymanie zawsze napiętych mięśni brzucha. Na początku jest to trudne, ale jak się co jakiś czas napina te mięśnie, to potem już coraz rzadziej trzeba o tym pamiętać. Jak zaczęłam jako nastolatka, tak juz potem nie potrafiłam chodzić z luźnym brzuchem. Po ciąży musiałam się uczyc na nowo, ale już widzę efekty :)

Nigdy nie byłam konsekwentna jesli chodzi o ćwiczenia, więc powyższe musiało wystarczyć ;)

reklama
Ja od miesiąca ćwiczę brzuch takim specjalnym hoola-hoop z wypustkami i muszę powiedzieć, że działa !
Na początku miałam siniaki na brzuchu ale już się przyzwyczaiłam/

Właśnie słyszałam, że strasznie boli na początku. Myślisz, że jest dużo bardziej skuteczne niż zwykłe hoola-hop?

Do góry