reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

English around us- Angielski wokół nas

hoover.jpg HOOVER - odkurzacz, TO HOOVER - odkurzac
mastercook.jpg MASTER - mistrz COOK - kucharz, TO COOK - gotowac

reklama
7631d1328434864-hit-24-kolejki-chelsea-manchester-united-05-02-2012-stamford-bridge-44560-5036a975-c33c-6d6e.png

United- zjednoczony

pizza_hut.jpg

Hut- chatka -> kurcze po północy a ja sobie sama ochoty na pizzę narobiłam,grr

LG+Cookie+KP500+Pink+%25283%2529.jpg

cookie-ciasteczko

Dziewczyny najlepiej by było gdybyście się rozejrzały wokół siebie, np wyjmując zakupy z torby albo otwierając kosmetyczkę i sprawdzały nieznane słówka. Patrząc na nazwy lub inne napisy na tych produktach będziecie przyswajać nowe słówka :)))) Pamiętajcie aby wrzucić fotki jak coś znajdziecie :)

images
SMART- BYSTRY, INTELIGENTNY, ELEGANCKI (NP. SMART CLOTHES)

swift3.jpg
SWIFT-SZYBKI

Something for you:

never-give-up.jpg

Never give up- nigdy się nie poddawaj!
escape-he-finally-did-it.jpg

escape- uciekać

Alphabet taught to kids nowadays.jpg

534b4a6c8b7f02a1257607a872d0c77c.jpg

Tekst z demotywator: angielski - jego znajomość jest bezcenna

Dziewczyny chcecie abym was jeszcze pomęczyła?

Jeśli któraś będzie kiedyś chciała powtórzyć struktury gramatyczne to polecam stronkę:
Strona główna - Angielski na 6-tke
Wybieracie sobie na stronie dane zagadnienie. Do tego są świetne tłumaczenia oraz zadania z osobnym plikiem z odpowiedziami. Ja moim maturzystom drukowałam kilka stron i bardzo im się podobał sposób w jaki dana konstrucja była wytłumaczona.

1297270971_by_kolbudy_500.jpg
War-wojna
Saw-forma przeszła od czasownika widzieć

1290690592_by_DonnaDiana_500.jpg

beatles.jpg

Beatles- żuczki

8816487_orig.jpg

destiny's child- dziecko przeznaczenia

destiny-przeznaczenie
child-dziecko

reklama
Do góry