reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Endometrium po clo

reklama
Ja też w drugim cyklu przy clo i dupku zaszłam :)
Miałam IO, cienkie endo, problem z nierosnacymi pęcherzykami, ich pękaniem, niski prog.
W takim razie mam nadzieję że i mi pomoże clo. Cykle regularne, nasienie b. dobre, drożność prawidłowa, hormony ok, własna owu była a ciąży po roku nadal brak... :(
Trochę się tylko boję ciąży bliźniaczej

W takim razie mam nadzieję że i mi pomoże clo. Cykle regularne, nasienie b. dobre, drożność prawidłowa, hormony ok, własna owu była a ciąży po roku nadal brak... :(
Ja też się bałam, tym bardziej, że mam braci bliźniaków i po obydwu stronach u mojej mamy w rodzinie były bliźniaki 😃 ale już stwierdziłam, że wolę w razie czego bliźniaki niż nie mieć dziecka w ogóle

Ja też się bałam, tym bardziej, że mam braci bliźniaków i po obydwu stronach u mojej mamy w rodzinie były bliźniaki 😃 ale już stwierdziłam, że wolę w razie czego bliźniaki niż nie mieć dziecka w ogóle
ja tez mam w rodzinie bliźniaki, do tego właśnie te dwa ciałka żółte i lekarz na ostatnim monitoringu mówi: "a ja uprzedzałem Panią że może być ciąża bliźniacza" :) Mój mąż by się bardzo cieszył tylko zastanawiam się jak byśmy sobie logistycznie z tym wszystkim poradzili ale też staram się myśleć tak jak Ty - lepiej podwójne szczęście niż brak dziecka.

Znam kobiety, którym pękły dwa lub nawet trzy pęcherzyki, a ciąży w ogóle nie było. :(
U mnie dwa cykle na clo - w pierwszym mimo podania ovitrelle pęcherzyk nie pękł (był jeden dominujący), w drugim cyklu był jeden dominujący i sam pękł, ale dopiero jak był bardzo duży. Lekarz nawet powiedział, że już nie pęknie niestety. A tu niespodzianka.

ja tez mam w rodzinie bliźniaki, do tego właśnie te dwa ciałka żółte i lekarz na ostatnim monitoringu mówi: "a ja uprzedzałem Panią że może być ciąża bliźniacza" :) Mój mąż by się bardzo cieszył tylko zastanawiam się jak byśmy sobie logistycznie z tym wszystkim poradzili ale też staram się myśleć tak jak Ty - lepiej podwójne szczęście niż brak dziecka.
Jest hardcore, nie powiem. Ale wszystko jest do przeżycia. Moja znajoma w wieku 20 lat urodziła córkę, to była nieplanowana ciąża. Potem chcieli drugie dziecko, ale nie wychodziło i musieli się leczyć. Efektem są trojaczki 🤣 w wieku 23 lat miała już 4 dzieci. A ja, w wieku 28 będę mieć pierwsze 🙂

Znam kobiety, którym pękły dwa lub nawet trzy pęcherzyki, a ciąży w ogóle nie było. :(
U mnie dwa cykle na clo - w pierwszym mimo podania ovitrelle pęcherzyk nie pękł (był jeden dominujący), w drugim cyklu był jeden dominujący i sam pękł, ale dopiero jak był bardzo duży. Lekarz nawet powiedział, że już nie pęknie niestety. A tu niespodzianka.
wiem, że to że pęcherzyki pękły nie oznacza ciąży więc raczej się nie nastawiam na ten pierwszy cykl. Bardziej się cieszę, że clo działa więc mam nadzieję że może za którymś razem się uda :)

Ja po clo miałam endometrium 17mm i zaszłam wtedy w ciążę, ale niestety "utknęła" w jajowodzie. Clo zwiększa nieco ryzyko ciąży pozamacicznej.

Ja po clo miałam endometrium 17mm i zaszłam wtedy w ciążę, ale niestety "utknęła" w jajowodzie. Clo zwiększa nieco ryzyko ciąży pozamacicznej.
pozostało mi tylko czekać do dnia miesiączki i zobaczymy. Ale cały czas jestem zdziwiona właśnie takim grubym endometrium, w życiu nie miałam aż tak grubego przed stymulacją. Zazwyczaj było 10 mmm

reklama
Do góry