reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Emolium czy Oilatum

Miałam podobną sytuację z Kajem. Lekarze uważali, że ma: trądzik, potówki.... wszystko tylko nie skazę białkową. Po długich walkach z ignorantami (lekarze z przychodni) okazało się, że mały ma jednak skazę białkową!!! potwierdzoną przez prywatnego lekarza alergologa. Odstawiłam białkowe jedzonko i mały jak nowy ;) Do tego dostaliśmy receptę na krem apteczny: cholesterol z dużą dawką witaminy A. Po dwóch tygodniach bez mleka, jogurtów itp + stosowanie kremu Kaj ma piękną buzię.
Od początku kąpaliśmy go w Oilatum, ale nie zauważyłam różnicy jak przeszliśmy na Emolium (jedynie w portfelu) ;) Z Oilatum mamy inny problem - moj malec jest mocno kudłaty i po umyciu główki włoski są jakby naoliwione... A po Emolium mniej!

reklama
Ja też stawiam na emolium, mój mały dostał wysypki jak miał 2 miesiące, lekarz nie był pewien czy to skaza czy coś innego. Mi nakazano ścisła dietę bezbiałkową.. całkiem niepotrzebnie bo sie okazało że maluszek ma bardzo suchą skórę i przez to miał takie wysypki. Kupiliśmy Emolium i po tygodniu juz były drastyczne zmiany, skórka zrobiła sie gladka. Używaliśmy kremu i emulsji do kąpieli, zresztą do tej pory używamy bo mały wciąż ma suchą skóre. Kiedyś nie było w aptece emolium i kupiłam oilatum, bez porównania, może jest trochę tańszy, ale za to trzeba go więcej i częściej nakładać więc cenowo na to samo wychodzi. Stanowczo wybieram emolium, bardzo dobre produkty! Mieszkam we Francji i nawet tu nie spotkałam sie z tak dobrymi kosmetykami. Zamawiam przez internet z Polski :) Pzodrawiam

Ja również polecam Emolium,u nas sprawdził się rewelacyjnie.Zaczęłam stosować ten krem,bo Mała miała trądzik niemowlęcy,w tej chwili jest już wszystko o.k,ale stosuję go po kąpieli co wieczór,profilaktycznie :tak::tak::tak:.

oba dobre :) ja też używałam maści ALANTAN PLUS i chyba najlepiej się sprawdziła;kąpię w Oilatum

prawda rewelacyjny i szybko przynosi ukojenie :) bo małego alergika swędzi nieziemsko :(

u mnie też dopiero alergolog prywatnie wykumał co się dzieje bo pediatra twierdził że małe dzieci tak mają tyle że do wysypki o której piszesz dołączyła biegunka trwająca 5 tyg i niesamowite bóle jelit - ale według lekarza to było normalne ;/

cholesterol z dużą dawką witaminy A.

dziekuje bardzo za odpowiedzi..kupilsmy Emolium a kapie w Oilatum i jestem zadowolona..maly ma piekna skore

a u nas do kąpieli było obojętnie czy oilatum czy emolium, ale zaś do skóry tylko i wyłącznie oilatum soft. Krem emolium (żaden, nawet ten specjalny) kompletnie nie działał, a oilatum dosłownie czynił cuda za skórą. jak miała 4 tyg. to pojawiła się wysypka, szorstkie policzki, zaparcia i ulewanie. pediatra stwierdził skazę i zalecił mi dietę. po 5 dniach diety minęły zaparcia i ulewanie, a krosty zeszły dopiero po 2,5 tyg.

reklama
Do góry