Drogie Panie !
Witam po przerwie.Zostałam mamą styczniową.
Dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi.
Rzeczywiście 56 w ogóle się nie przydało.
Antoni urodził sie 4350 i dlugi 62cm wiec rozm 62 ponosił ledwie do 20 stycznia.
Odpowiadam na pytanie mam, które mają w planach używanie pieluszek tetrowych lub flanelowych.
Mój synek skończył 3 miesiące, na razie wytrzymujemy z tetro-flanelkami, nie wiem jak będzie później, dlatego proszę wziąć to pod uwagę.
Mamy 30 flanelowych i 75 tetrowych.
Tetrowe daje kiedy mały nie śpi i siusia bez przerwy, jestem w stanie to kontrolować. Mało kiedy nie przesikuje pieluchy, więc bielizna tez do prania.
Flanelowe na noc i w dzień kiedy śpi. Tez przesikuje.
Budzi się co 2-3 godzin na karmienie. Budzi się z pieluszką suchą, przebieram go zaraz po karmieniu. Wiec w nocy praktycznie na okrągło ma suchą pupę.
Zapełniamy pralkę co drugi dzień. Pieluchy + bielizna. Plus tego wszystkiego jes taki że bielizna ciagle wygląda jak nowa. Zero oznak prania.
Nie stosujemy otulaczy ani ceratek.
Pierzemy w taryfie nocnej, energie mamy wtedy tanią. Rachunek za dwa miesiace to ok 550 zł w tym prasowanie tych pieluch. Wcześniej rachunek byl ok 200 zł.
Piorę w 60 stopniach a pieluszki te w srodku słupka nawet 30 minut po prasowaniu są jeszcze gorące.Polecam żelazko parowe, zamiast gotowania pieluch.
Jeśli chodzi o bieliznę to wystarcza nam 9 pajacy i 9 body.
Zamiast chusteczek nawilżonych używamy płatków bawełnianych kindii dzidziuś i wody z płynem do kąpieli.
Cieszę się jeśli mogłam komuś pomóc.
Pozdrawiamy
A&A