Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Hej, dziewczyny jestem, będę juz niedlugo mama grudniową 2011. Mam pytanie do Mam, ktore używają pieluch tetrowych/flanelowych, bede rodzic w podobnym okresie Wy jestescie doświadczone. Jak jest w poszczególnych miesiacach z siusianiem ? Czy pieluszki przemakają i czy za kazdym razem wraz z pieluszką zmienia sie tez spioszki/body itp. Jestem w trakcie zakupów. Zastanawiam sie ile potrzebuje śpioszków, ile body i ile pół-śpiochów rozmiary 56 i 62. Na pewno więcej niż mamy, które używają pampersów ale nie wiem ile to jest to "więcej".
Pozdrawiamy !
Myślę że ciuszki rozmiar 56, to naprawdę niewiele, bo tak jak pisała juchu, czasem dzieci rodzą się większe, a jak nawet urodzą się mniejsze to szybko wyrastają, a takie małe dzieci aż tak często się nie przebiera, ja bynajmniej tylko po kąpieli zmieniałam ciuszki Takie maluszki zazwyczaj śpią i jedzą tylko
Odnośnie zakładania pieluch tetrowych to ja nie polecam, takie maluszki często siusiają gdzieś co kilkanaście minut i taka pielucha będzie go ziąbić i prania co nie miara, a tak pieluszke zmienisz co 2 - 3 h i maluszka nic ziąbić nie będzie, ale to Twoja decyzja. Są tanie pieluchy rossmanowskie wiec może zastanów się jeszcze. Pozdrawiam.
malutka, nulini - hehehe dobre
Ostatnia edycja: