reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Eko mama

Hej, dziewczyny jestem, będę juz niedlugo mama grudniową 2011. Mam pytanie do Mam, ktore używają pieluch tetrowych/flanelowych, bede rodzic w podobnym okresie Wy jestescie doświadczone. Jak jest w poszczególnych miesiacach z siusianiem ? Czy pieluszki przemakają i czy za kazdym razem wraz z pieluszką zmienia sie tez spioszki/body itp. Jestem w trakcie zakupów. Zastanawiam sie ile potrzebuje śpioszków, ile body i ile pół-śpiochów rozmiary 56 i 62. Na pewno więcej niż mamy, które używają pampersów ale nie wiem ile to jest to "więcej".
Pozdrawiamy !

Myślę że ciuszki rozmiar 56, to naprawdę niewiele, bo tak jak pisała juchu, czasem dzieci rodzą się większe, a jak nawet urodzą się mniejsze to szybko wyrastają, a takie małe dzieci aż tak często się nie przebiera, ja bynajmniej tylko po kąpieli zmieniałam ciuszki:) Takie maluszki zazwyczaj śpią i jedzą tylko ;)
Odnośnie zakładania pieluch tetrowych to ja nie polecam, takie maluszki często siusiają gdzieś co kilkanaście minut i taka pielucha będzie go ziąbić i prania co nie miara, a tak pieluszke zmienisz co 2 - 3 h i maluszka nic ziąbić nie będzie, ale to Twoja decyzja. Są tanie pieluchy rossmanowskie wiec może zastanów się jeszcze. Pozdrawiam.

malutka, nulini - hehehe dobre:D

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi ale chyba Autostopowiczka mieszka gdzies na Bałkanach wiec tam nie ma Rosmanna ;)

Ja tez odradzam kupowania duzej ilosci ciuszków w rozmiarze 56, bo po pierwsz maluszek szybbciutko wyrasta z tego ozmiaru, po drugie rekawki zawsze mozna podwinąc a na stópki załozyc skarpetki a po trzecie jesli bedziesz zakładac pieluchy tetrowe to automatycznie długośc tułowia Twojego maluszka sie zwiekszy, więc ciuszki w rozmiarze 56 moga byc za ciasne w kroku i uwierac dzidzie.

A wiecie co, ja właśnie zakupiłam pieluszki wielorazowe (zestaw Flip) i mam nadzieje ze jutro dojdą. Są o nich prawie same pozytywne opinie. Więc jak Autostopowiczka chciałaby używać np tetry to polecam kupić jakiś otulacz PULowy albo wełniany. W tym zestawie co ja zamówiłam są 2 otulacze one size i 6 wkładów z mikrofibry, ale zamiast tych wkładów można też w środek wpakować tetre , flanele, nawet ręczniczek frotowy ( ikeowski Nackten 60x40 koszt 2 zł - dla noworodka przecinamy na poł i składamy w prostokąt) Na to można dać papierek jednorazowy który zatrzymuje kupke żeby wkład się tak nie zabrudził. A body rzeczywiście muszą byc rozmiar większe żeby się ten otulacz z wkładem zmieścił.

Powodzenia Autostopowiczko, jeśli skorzystasz. :)

A w ogóle któraś z was używa pieluszek wielorazowych? Może mogłaby się wypowiedzieć.

Ostatnia edycja:
Witam, i jak tam dziewczyny ?? Jak idzie Wam pieluszkowanie z wielorazówkami ?? My z M też się nastawiliśmy na taki ekstremalny sport z dzieciaczkiem :) Wczoraj zakupiliśmy wyprawkę i jutro powinna być u nas. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak to będzie w praktyce... ale odwrotu już nie ma :p inwestycja zrobiona - teraz trzeba będzie walczyć :)

Patrycja89 - jak tam Twoje Flipy? Sprawdzają się ??

A sprawdzają, sprawdzają :) co prawda jak więcej sika to czasem przemakają ale mój w nich chodzi non stop. W ogole nie używamy jednowazówek, no chyba że na długą jazdę autem, bo mamy do rodziców 5h.

wiem patrycja, używam ich dlatego rzadko, a Wy pewnie mówicie o tym wielorazowych co się do nich te wkładki daje tak?
ale to chyba drogi interes:-(

na pewno tańszy niż pampersy

** Najtaniej ** Pieluszka KIESZONKA + WKŁAD ! (2031674940) - Aukcje internetowe Allegro
o coś takiego chodzi ??
może możecie mi coś polecić?
ja mam jedną taką z takim jakby "języczkiem" i ten języczek ma kieszonkę
do tej kieszonki się to wkładkę daje tak??
a czy kupkę idzie sprać ładnie??

reklama
Ja zainwestowałam właśnie w pieluszki z kieszonką ... plus dodatkowe wkłady i wkłady tzw. sucha pielucha z Canpolu (zeby kupka tak bardzo nie brudziła tej wkładki chłonnej, a paczka 112szt kosztuje 10zł).
Czy się sprawdzają dam znać za około miesiąc, gdy moja dzidzia się urodzi ;)

Do góry