reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne zachowanie 7 tygodniowego dziecka

Cukszyk..mama

Fanka BB :)
Witam drogie mamy. Moje dziecko się dziwnie zachowuje, zacznę od początku dnia gdy wstajemy rano po przespanej nocy (mała budzi się na karmienie i śpi dalej) to potrafi siedzieć w lezaczku i cieszyć się i próbować gadać dobrą godzinę, ale później robi się senna stwierdzam po tym iż ziewa i robi się marudna usypiam ja zaraz zasypia ale śpi najdłużej 10 min i wstaje, leży chwilę i zaczyna płakać bo chce spać znowu zasypia i wstaje po 10 min tak wygląda nasza reszta dnia nie raz to aż ma czerwone oczy ze zmęczenia a delej tak robi zasypia i wstaje potrafi tak robić przez cały dzień do 22 . Czy wasze dzieci też się tak zachowują i czy to jest normalne ?

reklama
Normalne. U nas to samo (10tyg). Muszę dłużej ponosić, pobujać i dłużej śpi. Najlepiej się jej śpi na spacerze albo w chuście (ale muszę ciągle chodzić :D ).
Sen dziecka to bardzo zmienna rzecz. Do ok 3r.ż. jeszcze co najmniej kilka jak nie kilkanaście razy wam się system pozmienia ;)

Ostatnia edycja:
Wyeliminuj wszystko co może jej przeszkadzać spać: głód, hałas, nieodpowiednie ubranko (za ciepło), mokrą pieluszkę, problemy z brzuszkiem jeśli takie ma. Jeśli to nic nie da to może taki jej urok, to jeszcze maleństwo. Trzeba przytulać, kołysać, leżeć obok, śpiewać, spacerować, zawinąć w chustę, znaleźć na dziecko sposób, albo przeczekać ten trudny okres. Najważniejszym miernikiem czy mała jest zdrowa to jej przyrost masy i ciała. Jeśli bardzo Cię to niepokoi zagadaj do pediatry przy szczepieniu. Słodkich snów w dzień!

Moje dziecko podobnie się zachowywało, powodem była alergia na białko, bolał ja brzuszek i jedynie bujanie na rękach pomagało w dzień bo w nocy było w miare. Zmieniliśmy mleko i dopiero było okej. Ma jakieś inne objawy?

Do góry