reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne drżenie główki podczas karmienia piersią

Witam wszystkich!Proszę o jakąś rade,co robić,żeby zatrzymać dwuletniemu dziecku biegunkę?Wczoraj synus wymiotował i miał biebunkę dałam Mu vomitusheel,nifuroksazyd.,Wymioty ustapiły,ale biegunka jest,nasz pediatra jest na urlopie(dzwoniłam do niego poradzić się co podawać),nie chcę iść do innego lekarza,żeby naszego Słoneczka nie skierował do szpitala:-(.Pomocy!!!

reklama
Najlepsze na biegunkę są jagody. Jeśli nie masz kup słoiczek bobovity-czarne jagody lub gerbera jabłka z czarnymi jagodami-pomaga na 100%;-)

Witam,

mój synek ma niecałe 5 m-cy (kończy 05.11.). W ostatnim tygodniu zdarzyło się, że podczas karmienia, gdy zasypiał przy piersi w pewnym momencie zaczynała drżeć mu główka. Zdarzyło się to trzy razy. Zaznaczę, że jesteśmy pod opieką neurologa. Pediatra skierował nas do neurologa jak Mały miał 3 tygodnie, ponieważ podejrzewał u Niego wzmożone napięcie i asymetrię. Na pierwszej wizycie neurolog potwierdziła, że dziecko jest trochę napięte (poród SN, około 5 godz., bez komplikacji, 10 punktów). Do tego doszedł stopotrząs. Czasem dziecku drżały nóżki. Dostaliśmy skierowanie na badania: cytomegalia, toxoplazmoza, aspat, alat, usg przezciemiączkowe (miał 3 razy). Dzięki Bogu wszystko wyszło ok. Kolejna wizyta u neurologa. Dr nie ma zastrzeżeń. Napięcia też nie ma, tylko nadal stopotrząs. Ostatnia wizyta miesiąc temu, Dr znów widzi napięcie, szybko skierowanie na rechabilitację. Wtedy też Mały podciągany za rączki nie ciągnął główki ( dwa dni później, gdy w domu podciągnęłam go za rączki pięknie ciągnął główkę - do tej pory to robi). Nadal czasem drży nóżka (Dr powiedziała, że już nie powinna). Pojechaliśmy na rechabilitację i tam stwierdzono, że dziecko nie jest napięte, tylko ma lekką asymetrię (skraca troszkę prawą stronę). Pokazano nam jak Niunia nosić.
I teraz to!!! Drżenie główki. Wizyta u neurologa jest konieczna, bo się całkiem zadręczę, z tym że u innego. Jutro dzwonię Małego umówić.
Ale może, któraś z Was dziewczyny miała podobną sytuację (drżenie główki)???

Pozdrawiam

Hej. U nas sie to zdarzylo ladne kilka razy w odstepach jedno-dwutygodniowych jak Nico byl jakos tak w tym samym wieku co twoje dziecko. Zdarzalo sie to dokladnie tak samo jak ty to opisalas. Przy karmieniu a walsciwie pod koniec karmienia gdy maly juz rawie spall. Tez sie tym mocno wystraszylam ale poszukalam troche w necie i doczytalam ze podobno czasem sie tak zdarza i ze jest to niedojrzaly uklad nerwowy niemowlakow. Wybieralam sie z tym do lekarza ale minelo bezpowrotnie a Nico rozwija sie idealnie wiec do lekarza juz z tym nie doszlam.....:tak:

Witam wszystkich!

Jestem na formu po raz pierwszy i niestety zaczynam od problemu:-(. Mój synek w marcu skończy 4 miesiące. Podczas ostatniego karmienia zaobserwowałam coś bardzo niepokojącego, otóż przez kilka sekund Bartuś dziwne poruszał główką, przypominało to drgania:-(. Zdarzyło mi się to po raz pierwszy, nie wiem czy mam powody do niepokoju.
Czy u któras z Was miała takie doświadczenie???? MAM TEN SAM PROBLEM,jak to się skończyło u Was- miffi-???

reklama
Witam,

u nas wszystko ok. Pojawiło się kilka razy i ustąpiło. Neurolog, która opiekuje się moim Synkiem (z powodu asymetrii i napięcia mięśniowego, które również ustąpiło), powiedziała że do roku takie sytuacje mogą się zdarzyć. Jeśli nic innego nie niepokoi Cię u dziecka to myślę, że będzie ok.

Pozdrawiam

Do góry