reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziwne drżenie główki podczas karmienia piersią

mamusia 2008 jezeli u was czeka sie pol roku zeby dostac sie do specjalisty to wspolczuje...:-( mamaola popieram w zupelnosci:tak:. lekarze sa po to zeby do nich chodzic jesli ma sie obawy. a sadze ze zadna matka tak dla wlasnych ,,widzimisie,, i bez powodu nie zabiera dziecka do neurologa , a nawet jesli jest drobiazg ktory jednak niepokoi to i dla samego uspokojenia warto isc do specjalisty... kazdy robi wedlug wlasnych zasad i przekonan. jak mnie cos zaniepokoi to zabiore majke i 10 razy w miesiacu do neurologa bo jej zdrowie jest wazniejsze niz glupie kolejki :):-p miffi daj znac po wizycie a tych ciekawostek z netu nie czytaj.... ja tez to robilam a potem mialam glowe w samych strasznych myslach... nie warto bo nerwy zwiekszaja sie 100-krotnie...pozdrawiam i czekam na dobre wiesci:-).....

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie tyle się czeka, bo też chciałam się wybrać do neurologa
ale pediatra przekonał mnie, że dziecko rozwija się prawidłowo i nie ma takiej potrzeby
trzeba mieć zaufanie do swojego pediatry, w końcu to on prowadzi dziecko - i ma większe doświadczenie niż my
intuicja matki bywa zawodna - jesteśmy często przewrażliwione - zwłaszcza jak to pierwsze dziecko
widzisz MSTRUGALA4 jeśli jakaś matka ma pilną sprawę u neurologa, to te głupie kolejki są bardzo denerwujące
a mnie to wkurza, bo nie tylko z małym dzieckiem trudno jest dostać się do specjalisty - również ja muszę czekać w wielkich kolejkach do laryngologa, dermatologa itd. - i jak się orientuję - wiele osób chodzi z jakimiś pierdołami - zajmując kolejki, a jak ktoś ma problem wielki, to musi cierpliwie czekać
a przykład z życia: tata złamał nogę i potrzebował natychmiastowej pomocy, to kazali mu czekać w kolejce kilka miesięcy... oczywiście - poszedł gdzie indziej, ale musiał się nachodzić z tą złamaną nogą, bo w kilku miejscach tak go odsyłali...

MSTRUGALA4 jak to się stało, że Twoje dziecko miało zapalenie opon mózgowych?
Jeśli można zapytać. Można jakoś uchronić przed tym dziecko?

Ja też jestem panikara ;) Na szczęście mam takiego pediatrę, który mnie sprowadza na ziemię. A jak coś trochę mi nie przypasi, to idę zaraz na konsultację do drugiego.

mamusia 2008 sprawe zachorowania majki mojej kochanej opisalam w poscie
thread_hot.gif
PACIORKOWIEC-przyszłe mamy- BADAJCIE SIE!!!. :) zapraszam do przeczytania:)

MIFFI
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku:tak::tak::tak:
A tak wogole to ja uwazam ze kazda matka powinna isc ze swoim dzieckiem na jedna wizyte do neurologa:-);-)Ale to jest tylko takie moje zdanie

MSTRUGALA4 - czytałam wcześniej ten wątek, tylko nie pamiętałam, że to Ty
szczerze współczuję
i tak sobie myślę, co by się stało gdyby u mnie było podobnie - a mogłoby być, skoro mój ginekolog prowadzący uparcie trzyma się tezy, żeby nie przejmować się żadnymi bakteriami w pochwie; mówił też, że antybiotyk nic nie daje dziecku przy porodzie
i ja mu wtedy wierzyłam
a miałam różne bakterie w pochwie - na szczęście nic się nie stało
ale zbaczam z tematu
może i racja z tym neurologiem - tylko, że ich tak mało, że niestety to na razie niewykonalne

To fakt jest troszke malo tych neurologow:no:
U mnie do neurologa czeka sie okolo miesiaca:tak:
Ja bylam z dziewczynkami na dwoch wizytach.Pierwsza wizyta byla jak male mialy roczek,a druga wizyta jak mialy poltoraroczku:tak:
Na pierwszej wizycie wszystko bylo dobrze ale ze wzgledu na to ze male sa wczesniakami i bardzo drobniutkie lekarz chcial nas zobaczyc za pol roku;-)
No i na tej wizycie powiedzial ze nie chce juz na swiecej widziec:-)

mamusia 2008 u mnie w miescie ( poad 100 000 mieszkancow plus okoliczne miejscowosci ) jest jeden neurolog dzieciecy....:-( juz nawet szukalam prywatnego specjalisty.... nie ma.... poprostu nie ma.... kiedy pani neurolog zlamala noge i ie przyjmowala musialam jechac z majka do innego miasta ( 40 km) no ale coz... jak mus to mus.... dla niej to i na koniec swiata pojde... a jesli chodzi o majki chorobe.... przeszla duzo.... za duzo jak na takie male dziecko... wymeczyli ja w szpitalu bardzo.... no ale dzieki temu jest teraz z nami.... zyje.... a to najwazniejsze :-D

Załączniki

• MAJECZKA   061.JPG
    MAJECZKA 061.JPG
    40,8 KB · Wyświetleń: 97
dowikla ciesze sie ze juz nie musisz chodzic z dzieciaczkami do neurologa:) my chyba jeszcze troche pochodzimy.... nic sie nie dzieje i maja rozwija sie prawidlowo ( lekarz swierdzil ze maja to fenomen:) hehe) ale po tej chorobie ktora miala kontrole sa nawet do roku czasu.... wiec jeszcze dluuuuugo....

reklama
MSTRUGLA4
Jak masz taka mozliwosc to chodz do tego neurologa:tak::tak::tak:
Mimo ze wiesz ze wszystko jest ok to bedziesz miala 100% pewnosc.
No i super ze lekarz tak chwali Twoja Majeczke.Musi byc bardzo silna i dzielna;-):-)

Do góry