reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
Dziewczyny skoro tak o tym szpinaku piszecie to podajcie jakiś przepis bo ja nigdy nic z niego nie robiłam a ostatnio kupiłam na spróbowanie

Aniu, ja szpinak robię tak: rozmrażam w garnku (a świeży posiekany rzucam na oliwę albo masło), żeby się zrobiła ciapa. Dodaję masło, śmietanę, sól, czosnek i rokpol w kawałkach (rozpuszcza się sam, jal się miesza). I odparowywuję do odpowiedniej konsystencji. I tyle. Dobre do naleśników, lasagne, makaronu.

a co to jest???

FORSZMAK - DANIE Z LUBELSZCZYZNY(SKAD POCHOODZI MOJ TATO);-)
kombinaca dowolna i wszelkie uchylenia od...sa "wskazane":-D

Składniki:

70 dkg schabu,
20 dkg boczku wedzonego,
20 dkg dobrej kiełbasy, - co mam w domu:-p
kiszone ogorki,- nie zawsze
koncentrat pomidorowy,
cebulka,
czerwone wino,
śmietanka,
sól,
papryka ostra i słodka,
vegeta,
masło,
wołowina na rosół.
makaron muszelki
fasola czerwona
grzybki suszone

siekam cebulke- dusze z papryką, namoczonymi wczensiej gzrybkami, przypiekam miesko i dodaje do tego podlewajac winkiem, przyprawiam -dodaje fasole, koncentrat pomidorowy, niekiedy kiszone ogorki(bo tu nie zawsze mam) i na koniec mieszam to z ugotowanym wczensiej makaronem mszelik...kolanka..gwiazdki..kto jak lubi(niektórzy daja ziemniaki:-p
dokładniejszy przepis mozna znaleźc w internecie:rofl2:- podobne do strogonowa-ponoc:-p

w niedziele był zurek, zmieniaczki ze stekiem, mizeria
wczoraj w zwiazku z zabieganiem:-D..jajecznica z pieczarkami, kielbaską i cebulką
a dzis beda filety z piersi kurczaka z ryzem i papryczki chilli

reklama
mniam Pati:tak:..tylko powiedz mi jak Ci sie udało zrzucic zbedne kg przy takich smakołykach..deserkach:rofl2:-?

u nas dzis kurczak pieczony w piekarniku, ziemniaczki i surówka ze swiezych warzyw

Do góry