reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
a ja my wczoraj mielismy ochotke(i zajadalismy sie);-)ziemniaczkami młodymi, jajeczkiem sadzonym i mizeria

a dzis obiad u tesciów:rofl2:

(przez 3 tyg tylko jeden obiad zrobiłam sama:-)...jaki ja mam tu "lajt"..ale od poniedziałku juz "na swoim wikcie":nerd:

Rusałko ale mi smaka zrobiłaś tymi młodymi ziemnaiczkami:-p
U mnie dziś obiad dwudaniowy z czego ja robię kopytka a teściowa zupę jarzynową i ziemniaczki z sosem:-)

u mamusi gołąbki:-)
u "tesciówki" "jaja przepiórcze"(mielone z jajkiem sadzonym w srodku, ziemniaczki i sałatka warzywna

u nas zupka ryżowa i duszone filety z kurczaka z ryżem

i niestety ze względu na przebytą niedawno chorobę czeka nas taka dietka jeszcze przez kilka dni:-:)sorry2:

Irmaa znam tą dietkę poszpitalną:tak:Matek to szybko doszedł do siebie i zaczęliśmy normalne posiłki bo biedak nie mógł się najeść:-D
Dzisiaj rosołek a na drugie ziemniaki, kurczak pieczony i surówka z ogórków ze słoika

U mnie dzis obiadu nie bylo...Zjedlismy sniadanie bardzo pozno a zaraz po sniadaniu Adam zabral mala bo prawie do kodzborowa by mnie mogli wiesc od tego jej krzyku...No i wroca na kolacje dopiero :-)

Aniab a co jeszcze gotowałaś dla Matiego? Iza zjada teraz nawet mięso krórym pluła do niedawna, no ale jeść w kółko to samo to nudy a kupy pozostawiają jeszcze wiele do życzenia, szukałam na necie jakiś przepisów i nic nie znalazłam. Ale za to znalazłam fajną stronkę na później , mnóstwo przepisów, fajnie podzielone, zobaczcie same:
Przepisy kulinarne - Ugotuj.to

Irmaa u nas podstawą był rosołek do którego dodaswałam codziennie coś innego żeby mu nie zbrzydło- ryż, warzywka, makaron, kluseczki lane. A na drugie danie były ziemniaczki i gotowane mięsko z kurczaka. Nie jadł nic smażonego ani pieczonego. I dawaliśmy chrupki kukurydziane i dużo owoców ze szczególnym naciskiem na banany, pieczone jabłka i jagody. Musieliśmy odstawić przetwory mleczne, kaszki, jogurty i cytrusy. Dodatkowo mogłam mu dawać kaszkę dla niemowląt ale zrobioną na wodzie- co oczywiście nie zdało u nas egzaminu i kaszki sobie darowaliśmy. Za to mógł jeść chlebek z niewielką ilością masełka

reklama
U nas dziś było obiad rodzinny u mojej mamy. Czego tam nie było... pieczona cukinia, rosół z lanymi kluseczkami, schab, zrazy zawijane, brukselka, czerwona kapusta. I jeszcze inne liczne dodatki. W każdym razie kolacja u Wojtka była symboliczna.:-D

Do góry