reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

pogoda jednak pokrzyzowala nam plany...- byla domowka i ...naszykowalam kurczaki, salatke grecka, zupe kalafiorowo-szpinakowa dla dzieci i grochowke dla strszych:p...tak by dzis juz nie gotowac....a i zrobilam tez salatke ziemniaczana...

reklama
wczoraj zupa pieczarkowa
kotlety mielone, ryz (po somalijsku), pomidory z jogurtem i cebulka

a dzis filety z piersi kurczaka w panierce, ziemniaki z koperkiem, surowka z pory, marchewki i jablka...

tak nauczyly nas przyzadzac nasze kolezanki z solamii - najpierw na rozgrzanym oleju podsmazasz -podgrzewasz?..ryz - basmati , dodajesz podsmazona cebulke, ugotowana marchew groszek mieszasz..zalewasz to woda - gotujesz i przyprawiasz...one daja swoje tam przyprawy..ja curry dalam, i slodka papryke , wegete ...mi taki ryz nawet sam smakuj..+ja dodaje jeszcze koperek i szczypte zielonej pietruszki ...

dzis u nas byla zupa brokulowa, pieczone zmieniaki, filet rybny, bob gotowany

jutro bedzie spaghetti - (a ja na pewno strzele sobie ryz z warzywami:)..dieta..;/...

u nas gołabki i papryki faszerowane były wczoraj a dziś mam ochotę na kotlety schabowe i fasolkę szparagową jak mi nie przejdzie to zrobię po powrocie do domu.

Mi brakuje tych potraw z hotelu.... postawione przed nosem...tylko nalozyc trzeba... a teraz zas szara rzeczywistosc i ten sam repertual od nowa :-D
Wczoraj byla pizza z owocami morza... a dzis cos na szybkiego bo na 11:30 do gina...zanim wroce to pewnie kupie jakies skladniki na spagetti i zrobie na szybkiego...

a ja znowu mam to co Syla:D schabowe ;)- ziemniaki z koperkiem i mizeria:)
#wczoraj samorobne frytki i paluszki rybne

a ja się rozleniwiłam i wykupiłam sobie obiady w pobliskim barze, dwudaniowy obiad będzie mnie kosztować 11zł dziennie, więc chyba zaoszczędzę. Iza i tak je w przedszkolu, a dla mnie i Wojtka to wystarczy.
Dziś jadłam więc zupkę ogórkową, ziemniaczki z mintajem, surówka i kompot :)

reklama
kotlety z piersi...ziemiaki,sosik i czerwona kapustka...mloda dzis wciagnela caly talerz ale zamiast kapusty ogorki kiszone...a na kolacje byly nalesniki... zazyczyla sobie na jutroi do przedszkola na sniadanie tez :-)

Do góry