pogoda jednak pokrzyzowala nam plany...- byla domowka i ...naszykowalam kurczaki, salatke grecka, zupe kalafiorowo-szpinakowa dla dzieci i grochowke dla strszych...tak by dzis juz nie gotowac....a i zrobilam tez salatke ziemniaczana...
reklama
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
A jaki to jest ryz po somalijsku?
U mnie makaron szpinakowy w sosie serowym z szynka i pieczarkami, i rosół
U mnie makaron szpinakowy w sosie serowym z szynka i pieczarkami, i rosół
tak nauczyly nas przyzadzac nasze kolezanki z solamii - najpierw na rozgrzanym oleju podsmazasz -podgrzewasz?..ryz - basmati , dodajesz podsmazona cebulke, ugotowana marchew groszek mieszasz..zalewasz to woda - gotujesz i przyprawiasz...one daja swoje tam przyprawy..ja curry dalam, i slodka papryke , wegete ...mi taki ryz nawet sam smakuj..+ja dodaje jeszcze koperek i szczypte zielonej pietruszki ...
dzis u nas byla zupa brokulowa, pieczone zmieniaki, filet rybny, bob gotowany
jutro bedzie spaghetti - (a ja na pewno strzele sobie ryz z warzywami..dieta..;/...
dzis u nas byla zupa brokulowa, pieczone zmieniaki, filet rybny, bob gotowany
jutro bedzie spaghetti - (a ja na pewno strzele sobie ryz z warzywami..dieta..;/...
sylwia i wojtuś
Mama czerwcowa'06
u nas gołabki i papryki faszerowane były wczoraj a dziś mam ochotę na kotlety schabowe i fasolkę szparagową jak mi nie przejdzie to zrobię po powrocie do domu.
patrycja24berlin
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Mi brakuje tych potraw z hotelu.... postawione przed nosem...tylko nalozyc trzeba... a teraz zas szara rzeczywistosc i ten sam repertual od nowa
Wczoraj byla pizza z owocami morza... a dzis cos na szybkiego bo na 11:30 do gina...zanim wroce to pewnie kupie jakies skladniki na spagetti i zrobie na szybkiego...
Wczoraj byla pizza z owocami morza... a dzis cos na szybkiego bo na 11:30 do gina...zanim wroce to pewnie kupie jakies skladniki na spagetti i zrobie na szybkiego...
a ja się rozleniwiłam i wykupiłam sobie obiady w pobliskim barze, dwudaniowy obiad będzie mnie kosztować 11zł dziennie, więc chyba zaoszczędzę. Iza i tak je w przedszkolu, a dla mnie i Wojtka to wystarczy.
Dziś jadłam więc zupkę ogórkową, ziemniaczki z mintajem, surówka i kompot
Dziś jadłam więc zupkę ogórkową, ziemniaczki z mintajem, surówka i kompot
patrycja24berlin
Irmaa na wypasie :-) mysle ze napewno oszczedzisz...nie narobisz sie i jeszcze ci podadza :-)
reklama
patrycja24berlin
kotlety z piersi...ziemiaki,sosik i czerwona kapustka...mloda dzis wciagnela caly talerz ale zamiast kapusty ogorki kiszone...a na kolacje byly nalesniki... zazyczyla sobie na jutroi do przedszkola na sniadanie tez :-)
Podziel się: