reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
a jak Rusia robisz tą szpinakową?

jak ogorkowa, czy inna ..pieczarkowa ..tylko zamiast ogorkow, czy pieczarek daje szpinak(albo swiezy, badz mrozony)
tj.
na kurczaku, ziemniaki-kostka, marchew-tre na grubym wzroku, pora-siekam w kostke, pietruszka-tre na grubym wzorku, +zielona(siekam) , wrzucam mala glowke cebuli, daje troszke majeranku, kilka ziarenek pieprzu, maggi, wegety/soli szpinak, gotuje- podbijam smietana-slodka na koniec posypuje koperkiem
palki kurczaka, czy to na ktorej czesci kurczaka gptuje wyciagam i wyskubuje mieso i wrzucam do zupy..;)

a dzis u nas na obiad byly- cd. kotletow mielonch, pieczywo czosnkowe z piekarnika, salatka coleslaw

a dzis u nas byly_ paluszki rybne z gotowanymi zmieniaczami z marchewka i groszkiem - zasmazane na masle + surowka z marchewki, pory, jablka sol pieprz, lyzka majonezu i lyzka smietany(nasza ulubiona;)
ja zamiast ziemniakow, i groszku mialam ryz gotowany....wczoraj najadlam sie mielonych..czy sama nie wiem rzodkiew?..maly koncertowal od 19 - 21;/...i tylko w pionie na moim brzuchu bylo ok;/

gofry...maliny...mniaaaam!

ja przed chwila zrobilam zupe- rosol z ryzem +gotowana piers kurczaka -dla mnie :D
ppieczone mlode ziemniaczki z cebulka(z piekarnika) filety rybne +korniszony- dla reszty ...Duska znajac ja - wybierze danie pierwsze i filet rybny( juz na sniadanie chciala rybe:p

Noooo pochwaliłam sie zgoframi i mam gosci na gofry;) kumpele nazrywają swieżych malin i przyjda do mnie;) jak to miło na wsi mieszkać

Wsi spokojna wsi wesoła który głos Twej chwale zdoła!

szkoda że mam tak daleko, też bym przyszła ;)

ja dziś miałam lenia i kupiłam ruskie pierogi, były pyyyszne, Wojtek zjadł 4 a Iza 7 :)

reklama
kocham wies...:)(jeden z powodow dla ktorych mialabym wracac do PL!!!:)
a na gofry z malinami i ja bym sie wprosila..:p

glowkuje co na jutro,,,bo jedziemy do taty;P

Do góry