reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

Pyyyszne i bardzo proste :tak:

Musaka (moussaka) to grecka zapiekanka biedoty oparta na bakłażanach. Trochę jak lasagne, ale zamiast makaronu sa bakłażany. Zasadniczo można wkładać do środka co się się chce.

Podsmażam pokrojone bakłażany na oliwie. Osobno smażę cebulkę, czosnek i pomidory. Można doprawić ziółkami. Gotuję ziemniaki i kroję w plastry.
W naczyniu żarodopornym układam warstwę bakłażanów, ziemniaków i sosu i znów bakłażany, ziemniaki i sos. Na samej górze sos beszamelowy i tarty żółty serek.
Do piekranika i mniam!

Jadłam też wersję z mięsem mielonym w tym sosie pomidorowym, a bez ziemniaków. Pewnie wersji można robić mnóstwo. Najlepsze jest to, że całość smakuje bakłażanami, bo cała zapiekanka jest w oliwie, na której te bakłażany się smażyły a bakłażany potrzebują dużo oliwy do smażenia).

Tu znalazłam stronkę, gdzie są zdjęcia, jak to się wszystko robi. Ja bakłażany kroiłam w krążki, ale to chyba nie ma znaczenia.

Grecka Musaka (Moussaka) | Fotoprzepis.pl
 
reklama
brzmi pysznie!:tak::tak::tak: szczegolnie, ze ja uwielbiam baklazany, cukinie,...


a u nas dzis beda pierogi ruskie( oczywiscie kupione w polskim sklepie, ale maja tak dobre, ze sie nie oplaca robic:-D szczegolnie, ze ja za ruskimi nie przepadam...:-p:-Duwielbiam z innym nadzieniem- np. z soczewica- boskie! badz z kapusta i grzybami-mniam!
 
wczoraj filety z piersi kurczaka w panierce, puree zmieniaczane z marchewka gotowana, korniszony, i rosol

dzis cd. rosolu i makaron ryzowy nudle z kurczakiem, brokula, fasolka szparagowa, cebula, doprawione sosem sojowym- pycha!
 
reklama
Do góry