reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzień po dniu czyli pogaduchy Wczesnych Rodziców...

reklama
witam po długiej nieobecności

martynia ma nadal problemy z nerkami no i czekamy na cum, póki co jak u wikiwerki jedziemy na furaginie
jednak wyniki ma ciagle skaczące ciagle jakies bakcyle

ogólnie jest dobrze mamy 4 ząbki i tez wybijały się chyba ze 3 miesiące a nagle w ciągu jednego tygodnia wyszły jeden za drugim
dentinox, virbucol były obowiazkowo bo mała płakała bardzo

teraz czekamy na dalsze no i w dzień ojca martynka bedzie miała roczek jenyy to już roczek

ja troszke pracuję no ale wiekszosć czasu spedzam z maleńką która już sama robi po dwa kroczki a potem trzeba ja łapać

siniaków ma pelniutko ale i tak trzyma się dzielnie :)

pozdrawiam wszystkich mocno i specjalne buziaki dla millerowego Pawełcia :-*

KAsia - no to Martynka ładne postepy robi. Goni ostro rowiesnikow. Z refluksem sobie poradzicie. A moze furagin to za malo skoro ciagle ma bakterie? Moze powinna jakis antybiotyk dostac? My bralismy furagin i biseptol na zmiane i zadne bakterie sie nie pojawialy.

Agata B. pisze:
no wiecie co??!! w tym wieku juz pifffko !!! ;)
czym skorupka za młodu............ ;)

martynia tylko wąchała ;) żeby nie było że dziecko rozpijam ;)

asiuleks załatwiłam sobie kontrolę u innego lekarza i zobaczymy co powie bo kurcze przecież tak być nie może żeby ciagle miała bakterie
i pewnie potrzebne będa inne leki a nie tylko furagin a jeszcze brała urotrim no ale dup... nie pomogło

Pewnie - warto skonsultowac mala z innym nefrologiem. A co dokladnie malej jest? Ma refluks czy cos innego? My bralismy jeszcze biseptol i augmentin.

U nas jak były bakterie to Wiki brała augmentin, po którym zniknąły. Teraz zapobiegawczo bierzemy furagin ze względu na refluks, a od wrzesnia będzie prawqdopodobnie bactrim.

Werka natomiast na bakterie dostał tylko furagin. Dzziś robilismy kontrony posiew, jutro będą wyniki więc okaże się czy pomogło.

Julka także brała Furagin.
Obecnie jesteśmy po I serii szczepionki doustnej Broncho-Vaxom i odpukać - jest dobrze..
Staruszek w delegacji więc znowu mam za niego zastępstwo.. szkoda, że pracy mi nie ubywa a i domek się sam nie ogarnie ;)
Czy wasze maluchy miały w moczu kryształki fosforanów wapnia? Kurcze, martwię się bo wszystko ponoć dobrze tylko mocz jak dłużej postoi to robi się taki na dole naczynia mętny osad - to sa te fosforany?

Kaśka K , dziękujemy za specjalne buziaki ;) , Pawełek bardzo się ucieszył i az sie zaczerwienił ;) ,oczywiście oddaje buziaczki dla Martynki :).
Myslelismy,że opusciłaś nas na dobre,bo tak dawno nie odzywałas sie na tym forum.
Wklej jakies zdjęcia bo jestesmy ciekawi jak Martynka już wyrosła :)

reklama
WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ LEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN, A PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO,DUŻO ZDRÓWKA,CIAGLE USMIECHNIĘTEJ BUZI I SAMYCH RADOŚCI DLA MARTYNKI ,ŻYCZY PAMIETAJĄCY PAWEŁEK :) WRAZ Z RODZICAMI

Do góry