reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzień dobry proszę o poradę.

amcia8232

Fanka BB :)
Miasto
Poznań
Mam córeczkę Lene , ma 13 mc. Od 2 tygodni lub 3 tygodni wymusza wszystko krzykiem i kwiczeniem. Od rana do wieczora jeżeli jest coś po nie jej myśli po prostu kwiczy. Próbowałam wszystkiego i nic to nie daje. Lenka była naprawdę spokojnym dzieckiem kochanym nie miałam z nią problemu . Teraz po roczku strasznie sie zmieniła. Nie chce zostawać sama bezemnie nawet przez chwilę. Jeżeli ona pójdzie bezemnie np pokój obok to ok ale jeżeli ja chce wyjść z pokoju coś zrobić i ma zostać z Tata to dzieje się masakra i tak przez cały dzień. Patrzyłam czy ma skok ale wydaje mi się ze za późno by był... co mam robić pomocy !

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój syn odkąd skończył rok robił tak samo. Sikalam przy otwartych drzwiach bo nie dalo rady inaczej. Trwało to rok. Jak skończył 2 latka zajął się sam sobą i zabawkami. Powodzenia. Ja jestem teraz w ciazy i liczę się z tym ze przede mną znowu ten okres 1-2 latka

U nas było podobnie, też synek nie chciał z nikim zostawać poza mamą, nawet jeśli wychodziłam tylko do pokoju obok to zaraz mnie szukał, jak już naprawdę miałam dość, to zostawiałam dziecko z mężem i szłam na spacer, na zakupy, gdziekolwiek żeby tylko pobyć chwilę sama, jeśli masz taką możliwość to z niej skorzystaj. Dodatkowo kiedy nasz synek próbował wymuszać krzykiem to staraliśmy się mimo wszystko być konsekwentni i nie zgadzać się na jego widzimisię, no i prawdę mówiąc przyniosło to efekt, wprawdzie nie od razu, bo kilka dni trzeba było się jednak przemęczyć, ale szybko (gdzieś po około tygodniu) nauczył się co może a czego nie i teraz nawet jeśli czasem próbuje wymusić, to jednak ta histeria trwa znacznie krócej.

Ale nie wiem czy to chce rzadz dnia nami czy skok rozwojowy eh . Ja nawet nie mogę leżeć na łóżku bo ona zaczyna robić histerię muszę stać przy łóżeczku . Naprawdę tak z dnia na dzień z aniołka na potworka ..

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam,
Co masz na myśli mówiąc, że próbowałaś wszystkiego? Zastanów się, czy nie ma to związku z ząbkowaniem. Jeśli tak, może warto pomyśleć o jakiejś maści znieczulającej na dziąsła?

Do góry