reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dziecko u pediatry, szczepionki, badania, kichania

Majandra wiem wie bylo cos w tym czasie jak szczepilismy dzieci dtpa..pamietam. No tak to jest z tymi szczepionkami ja tez wtedy mialam Infanrix na szczescie natrafilam na wersje ok. Bylam dzis w przychodni po recepte na MMR II oczyiwscie nie obeszlo sie bez komentarzy..wqrwiaja mnie juz, nawet gdyby to bylo moje widzimisie to moglyby sie powstrzymac...

reklama
dzieki dziewczyny za pomoc i rady, bylismy dzis na kontroli i jest juz lepiej. W poniedzialek kolejna wizyta u lekarza i oby padla decyzja o zakonczeniu zastrzykow. (czyli diagnoza - zdrowy).
Dzis wizyta u lekarza to jeden wielki koszmar. Maly na początku cieszył sie bo po prawie 2 tygodniach wyszedł z domu, ale na widok fartucha zaczął się lament i skończył się dopiero w domu. Ech ...

Wszystkim dzieciaczkomi ich mamusiom życzę dużo zdrowia.

Troszke odgrzeje watek..
Mam ogromny dylemat..juz od dluzszego czasu..
Mianowicie..Olo nie byl szczepiony na MMR i zrobilam to w pelni swiadomie. Wiem, ze dzieci ze skaza bialkowa moga ciezko szczepienie znosic, a dodatkowo..z moim wyczuleniem, nie moglam nie zauwazyc sprawy autyzmu. Duzo na ten temat czytalam i gadalam z moja Pania doktor..ale teraz tak jakos mi dziwnie...

Czy ktoras z mam nie szczepila tez dziecka?

Troszke odgrzeje watek..
Mam ogromny dylemat..juz od dluzszego czasu..
Mianowicie..Olo nie byl szczepiony na MMR i zrobilam to w pelni swiadomie. Wiem, ze dzieci ze skaza bialkowa moga ciezko szczepienie znosic, a dodatkowo..z moim wyczuleniem, nie moglam nie zauwazyc sprawy autyzmu. Duzo na ten temat czytalam i gadalam z moja Pania doktor..ale teraz tak jakos mi dziwnie...

Czy ktoras z mam nie szczepila tez dziecka?
My szczepilismy szczepionka skojarzna Infamix xIPV Hib lub Hexe.

Harsh jezeli masz wątpliwości co do tej szczepionki skojarzonej i nie zaczepiłas a teraz masz wyrzuty sumieia to zapytaj lekarza o szczepionki na odre świnkę i różyczkę osobno?

reklama
Do góry