witam moja córka jest wczesniakiem i urodziła sie 5 tyg wczesniej, teraz bedzie miala skonczone 6 miesiecy siada ale tylko jak sie chwyci paluszka ale siedzi stabilnie, ale nie pełna tylko sie turla, nie jestesmy pod opieka lekarza bo miała 10 pkt apgar jak sie urodziła.
reklama
Kwiatuszekk23
Fanka BB :)
Spokojnie. Moja córka usiadła stabilnie gdy miała 8 mc i wtedy wszystko szybko opanowała. Chodziła już sama gdy miała 11 mc. U nas nie było mowy o siedzeniu w 6 mc. Każde dziecko indywidualnie się rozwija. Twoja córka ma jeszcze czas na pełzanie, raczkowanie i samodzielne siadanie.
Spokojnie :-)
Twoja córeczka rozwija się wspaniale, z niczym nie jest "do tyłu" :-).
Na pełzanie, raczkowanie- ma jeszcze czas. Niektóre dzieci w ogóle pomijają ten etap i od razu "stają na nogi" .
Nie masz się co martwić- wszystko jest w najlepszym porządku.
Przy okazji najbliższej wizyty u swojego pediatry, zapytaj go o to, a zobaczysz, że Ci powie, że z malutką wszystko ok.
Twoja córeczka rozwija się wspaniale, z niczym nie jest "do tyłu" :-).
Na pełzanie, raczkowanie- ma jeszcze czas. Niektóre dzieci w ogóle pomijają ten etap i od razu "stają na nogi" .
Nie masz się co martwić- wszystko jest w najlepszym porządku.
Przy okazji najbliższej wizyty u swojego pediatry, zapytaj go o to, a zobaczysz, że Ci powie, że z malutką wszystko ok.
kasia-matiy
mój synek w ogóle nie pełzał/raczkował, od siadania starał się wstawać na nogi i chodzić (za rękę), a raczkował dopiero potem, miał coś około roku wtedy ;-)
kasia-matiy
puzzle piankowe w ogóle są super, bo potem można z nich budować super konstrukcje, sama chciałam takie kupić ale dla mnie za drogie :-(
reklama