reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziecko napiło się vanisha

IlaDusia

Fanka BB :)
Witam. Tytuł trochę na wyrost Otóż moja córka dwa lata przez 30 sekund była sam na sam z odkręconym vanishem. Nie wydaje mi się żeby się napiła ale cały czas jednak się niepokoje. Z góry odpowiem że byłam z nią w tym samym pomieszczeniu i na chwilę się odwróciłam żeby poodkładać pranie. Córka w tym czasie jakimś cudem dosięgnęła do półki na której stał. Wiem wiem skrajnie nieodpowiedzialnie itp itd. Już i tak wiem że nawalilam i długo będzie mnie to gryzło więc proszę o nie dobijanie mnie. Tu moje pytanie. Gdyby się napiła to efekty tego byłyby nstychmiat prawda ? Paliloby ją czy by pluła albo wymiotowała ? Zdarzenie miało miejsce 3 h temu, zjadła zupę mleczną z makaronem mleko do snu i teraz śpi. Czy możliwe jest że skutki napicia się byłyby po dłuższym czasie ? Na 99,9 procent nie napiła się bo nie była oblana a butelka ma dość duży korek więc analogicznie gdyby przechyliła butle to by automatycznie się pooblewala

reklama
Kochana, dzieci potrafia w sekunde cos wykombinowac i czasem we dwoje nie da rady upilnowac. Takze nie badz dla siebie taka surowa. Z reszta sie zgadzam, to napewno byloby niedobre , plulaby, oblana tez by raczej byla ... Nie sadze by wypila . Mocno zakrecaj na przyszlosc Bo kurcze te male spryciule to potrafia byc mega szybkie i zwinne 🤭
Skoro zjadla i spi ... Brzuszek tez ja Nie boli.
Mysle , ze wszystko ok.

Też mi się wydaje, że nie napiła się.
Rozymiem twoją obawę, ale właśnie po 1 oblałaby się, a po 2 vanish ma swój zapach, no nie wierzę że nie wyczułabyś zapachu np z jej ust. Poza tym nie wiem co do samego smaku ( skąd mam wiedzieć jak smakuje) ale dziecku na bank by też nie smakowało i dałoby po swojemu znać.
A po 3h to już w ogóle.
A sama piszesz że normalny posiłek zjadła.
Moim zdaniem - bez obaw.

Sama mam 2 latke i wiem, że one są jak Ninja. Niby patrzysz na te swoje dziecko, niby mu 10 razy tłumaczysz, nie rusz, niby dotarło i patrz moja już trzyma piłkę do ping ponga w gębie.
Wydaje mi się, że się nie napisała ta Twoja córka bo byś już widziała objawy. Dzieciak znajomych niestety dokonał degustacji i doszło do poparzenia przełyku i ogólnego zatrucia. Od razu szpital. Jeśli córka zachowuje się normalnie to znaczy, że się nie napiła, napij się meliski, dobra książka na odciążenie głowy i spać :)

Nie wmawiaj sobie, że jesteś nieodpowiedzialna bo nie da się dziecka pilnować w każdej sekundzie jego życia. Jak to Cię pocieszy to moja córka jak byłam w ciąży z synem, równy rok temu rozwaliła sobie nos. No, jak to w ciąży sika się co kwadrans, a mnie naszło jeszcze na 2. Robiłam to przy otwartych drzwiach, a ona gdzieś polazła. Nagle wrzask, zrywam się z tego sedesu, podłoga krwi. Oczywiście histeria, ta się dotknąć nie da. Dzwonie po męża niech ją bierze na sor, ja się położe bo wczesna ciąza a tu takie emocje. No i pytał lekarz co się stało i mój mąż musiał się gimnastykować bo nie wiadomo czy się potchnęła, czy spadła z kanapy no bo co miał powiedzieć? Brzydko ujmująć "Panie żona w tym momencie akurat srała i nie widziała?" :p
Nic jej nie było, pękło naczynko i nic więcej.

Z dwulatką to już się można mnie więcej dogadać. Jak pytasz, czy się napiła, to co odpowiada? Mój dwulatek jest rozbrajająco szczery w takich sytuacjach 😛

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i podtrzymanie na duchu 😊 całą noc jeszcze sobie wyrzucałam co mogło się stać. Na szczęście teraz jestem pewna że się nie napiła bo już od rana dokazuje 😊

Do góry