reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dziecko jje jak szalone!

Miasto
Doncaster
Mam taki problem z moją małą, przez ostatnie kilka dni jje jak szalona, co godzinę co półtorej, w dzień i w nocy, jestem wykończona bo karmie piersią, sprawdzałam mleko mam tłusty pokarm, więc to że się nie najada jest mało prawdopodobne, jestem wykończona co robić? Nie chce jej jeszcze wprowadzać sztucznego mleka ;(

reklama
dlaczego od razu myślisz, że rozwiązaniem jest mm, skoro twierdzisz, że masz dobry pokarm?
przeczekaj, to pewnie skok rozwojowy, może być i tak, że po prostu mała ma większą potrzebę ssania (jest "cycoholikiem":-)--jak mój synek), bądź smakuje jej to co jesz ;-)

Też jestem za skokiem rozwojowym. A moze zęby jej wychodzą??? I w cycaniu chodzi bardziej o masowanie dziąsełek niż o jedzenie.
Ja karmię synka do tej pory piersią, do 6 m-ca był tylko na piersi i też potrwafil chcieć cyca co godzinę. Było to kłopotliwe do tego stopnia,że nie mogłam nigdzie wyjśc bez niego, bo urządzał histerie. Ale dałam radę i Ty tez dasz radę:-D;-)

Karenka- tak myśle bo nie wiem co robić :(
andzia1980 - wszystko do buziaka pcha a rączki to w całości ale nie wiem czy to już ząbki...
kurcze oby, dzisiejsza noc tragedia pobudka co godzina jestem wykończona ;/ czytałam gdzieś właśnie o tym skoku rozwojowym i też o tym myślałam, trudno zacisnę zęby, zapałki w oczy i wytrzymam :) dzieki za porady! :)

Ostatnia edycja:
Karenka- tak myśle bo nie wiem co robić :(
andzia1980 - wszystko do buziaka pcha a rączki to w całości ale nie wiem czy to już ząbki...
kurcze oby, dzisiejsza noc tragedia pobudka co godzina jestem wykończona ;/ czytałam gdzieś właśnie o tym skoku rozwojowym i też o tym myślałam, trudno zacisnę zęby, zapałki w oczy i wytrzymam :) dzieki za porady! :)

Ja bym obstawiała skok plus ząbki. Ale ząbki wcale już nie muszą wyjść, mogą i za 2 miesiące nawet.

dokładnie, możesz też spróbować dać jej gryzaczek do ciumkania ;-) bo dziąsełka mogą ją swędzieć już na ząbki a wyjdą za kilka miesięcy np. u mnie tak było ... większy problem by był gdyby nie chciała jeść w ogóle ...

obstawiam jak Aneta_85, ząbki plus skok. Mój niejadek podczas skoku jada pięknie a to wpychanie do buzi zakończyło się u nas wychodzeniem dwóch ząbków na raz.

Też polecam jak dziewczyny jakiś gryzaczek, może smoczek, lub plastikową giętką łyżeczkę (taką dla dzieci własnie) :)

reklama
Do góry