reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieciom soczek, mamie wódkę, a nastolatkom likierek? Dla mnie cynizm level master

aniaslu

red. nacz. babyboom.pl, psycholog, admin
Członek załogi
Miasto
Warszawa
Skandal na całego! Jak to możliwe, że producent musów dla maluchów wypuszcza teraz na rynek... wódkę w saszetkach?! Tak, dobrze czytacie – te same saszetki, które kojarzą się z dziecięcymi soczkami czy musami owocowymi, teraz oferują alkohol! Marka Owolovo.eu, którą znacie z produktów dla dzieci, poszerzyła swój asortyment o alkohol. To czysty cynizm i pazerność! Dzieciom – soczek, mamie – alkohol. I to w takiej formie, że łatwo ją ukryć. Nastolatki bez problemu wniosą to wszędzie – nauczyciele, a nawet rodzice, mogą nie rozróżnić tego od niewinnego musiku.

Nie wiem, co Wy na to, ale mnie aż nosi! Wódka w saszetkach, której nie odróżnisz od dziecięcej przekąski?! W takim samym opakowaniu, z podobną grafiką?! To jest debilizm i jawna próba manipulacji i "świetny pomysł", żeby ułatwić młodym dostęp do alkoholu. Słyszeliście w ogóle o tym?

Załączniki

• Projekt bez nazwy(8).png
    Projekt bez nazwy(8).png
    122,8 KB · Wyświetleń: 683
reklama
Skandal na całego! Jak to możliwe, że producent musów dla maluchów wypuszcza teraz na rynek... wódkę w saszetkach?! Tak, dobrze czytacie – te same saszetki, które kojarzą się z dziecięcymi soczkami czy musami owocowymi, teraz oferują alkohol! Marka Owolovo.eu, którą znacie z produktów dla dzieci, poszerzyła swój asortyment o alkohol. To czysty cynizm i pazerność! Dzieciom – soczek, mamie – alkohol. I to w takiej formie, że łatwo ją ukryć. Nastolatki bez problemu wniosą to wszędzie – nauczyciele, a nawet rodzice, mogą nie rozróżnić tego od niewinnego musiku.

Nie wiem, co Wy na to, ale mnie aż nosi! Wódka w saszetkach, której nie odróżnisz od dziecięcej przekąski?! W takim samym opakowaniu, z podobną grafiką?! To jest debilizm i jawna próba manipulacji i "świetny pomysł", żeby ułatwić młodym dostęp do alkoholu. Słyszeliście w ogóle o tym?
Jak dla mnie totalna porażka i idiotyzm...

Mam nadzieję, że bardzo szybko ten dziwny twór zniknie z półek, bo już się boję ile tragicznych w skutkach pomyłek może to przynieść 😫

I tak jak piszesz - pierwsze o czym pomyślałam jak to zobaczyłam to to, że będzie można taką "tubkę" wnieść dosłownie wszędzie i nikt nie zauważy...

Nie wiem
Firma chciała zabłysnąć, a strzeliła sobie w kolano. Bojkot już trwa. I dobrze, cieszę się, że spotkało się to ze zdecydowanym sprzeciwem, nie jest jeszcze tak źle z tym naszym społeczeństwem . Oby to zniknęło z półek...
Bojkot trwa w naszej bańce. Wiele osób jest zadowolonych z takiego rozwiązania. I to jest przerażające, że cała ta afera to dobra reklama bo jestem głęboko przekonana, osoby, które by się tym nie zainteresowały pójdą do sklepu i kupią niepozorną tubkę.

Firma chciała zabłysnąć, a strzeliła sobie w kolano. Bojkot już trwa. I dobrze, cieszę się, że spotkało się to ze zdecydowanym sprzeciwem, nie jest jeszcze tak źle z tym naszym społeczeństwem . Oby to zniknęło z półek...
A mi się wydaje, że wcale nie strzeliła. Bo nieważne jak mówią, byle mówili. A reklama leci w świat...

reklama
Dramat, dla mnie nie jest najgorszym to, że ktoś to wymyślił ale to, że państwo na to dało zgodę. Banderole naklejone na tubkach 🙃 picie etanolu staje się coraz większym obciachem więc szukają spodobu żeby konsument trucizny miał łatwiej i mógł się z tym swobodniej ukryć.

Do góry