reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieciaczki 2010 - Kontynuacja Twoja - Ciaza!!!!

AlEkSaNdRa_M

Początkująca w BB
tu Ola.......................
dziewczyny tutaj...tutaj!!!!!!!!!!1

Justynko jak masz moze jakis inny kontakt z dziewczynami z listopada, to przekaz im o naszym nowym forum.....moga zalazyc osobny watek, albo przylaczyc sie do nas!!!!!!!!!!!

czekam na Was!:-D

reklama
Hejka. Juz sie zalogowalam. Oczywiscie napisze do paru osob, z ktorymi mam kontakt.
Jednak byc moze twoja ciaza ma tymczasowe problemy z serwerem? zobaczymy...

To faktycznie w Chicago ogromna zima! A ja glupia myslalam ze tylko w Pl tak mrozno ;)

Co do twoich obaw - Dzieci zwiekszaja sobie porcje mleczka. Zatem daj Alicji wiecej czasu, a zobaczysz niedlugo bedzie oprozniac twoje 2 piersi. Jest rowniez szansa ze masz wiecej pokarmu niz ona potrzebuje;) Tez sa takie przypadki, ze kobieta ma tyle mleka ze moglaby blizniaki wykarmic ;)
Ja rowniez mam na razie sporo mleka i niezle zapasy w lodowce, gdyz Klaudia nie zjada tyle co ja odciagam;)

Pozdrawiam

hej dziewczyny :-)
sorki że tak z marsza, ale muszę was przenieść , nie daleko tylko nieco wyżej do działu "mamuśkowo"
mam nadzieję że nie macie nic przeciwko, ale tam pisza grypy mamusiek:tak: więc to raczaej konieczność;-)

vikamciag nie ma sprawy...chyba sie polapiemy :tak:

Justynko cisza wiec mozemy pisac na na grudniu...zobaczymy co sie bedzie dzialo!

jejku Kasia! Witamy! :)
Ciesze sie ze juz jestes z malutka w domku! Ja rowniez spedzilam po porodzie pare dni w szpitalu(10dob), wiec dobrze rozumiem Cie co przechodzilas! Ech te porody, bylo minelo, teraz tylko trzeba zapomniec!
Gratuluje dorodnej coreczki! Na pewno z problemem stawow biodrowych sobie poradzicie i wszystko bedzie dobrze!

Jezeli chodzi o forum twoja ciaza, to dostalam info od Ivonki, ze sa to przejsciowe problemy i podobno wszystko w krotkim czasie ma wrocic do normy :)
Jednak zawsze chwilowo warto miec ze soba jakis kontakt:)

Co do laktacji, to byc moze sie rozbuja i dostaniesz wiecej pokarmu. Ja zauwazylam ze mi pomogla herbatka hipp na wspomozenie laktacji. Kupilam ja w aptece:))

Życze Wam aby Asia szybciutko zdrowiala i rosla w zdrowiu i szczesciu:)

kkasiu ale dużą córeczkę masz :) a pamiętam że jak mówiłam że mój 1 syn ważył 4510g to wszystkie w szoku byłyście a teraz macie dzieciaczki większe od mojego :) dobrze że Ci cc zrobili bo ja dziękuję naturalnie urodzić takie duże dzieciątko... :)

Justynka dzięki za informacje :) zastanawiałam się właśnie czy to forum coś nie działa czy u mnie coś nie tak....

A mój maluszek ma skazę białkową i chyba całkiem przeniesiemy się na mleko modyfikowane choć nie chciałabym tego, ale prawie już nie jem ewentualnie jakiś suchy chleb z wędliną a on co chwilę ma nitki krwi w kupce bóle brzuszka i krostki na policzkach i jeszcze ten katar który jest jak pan doktor twierdzi od alergii, przez niego mały ciężko oddycha źle mu się pije mleczko przy tym powietrza się nałyka i kolka gotowa :(

Cześć dziewczyny, Justynka dziekuje za info na nk. :)

Ja jak juz pisalam trafilam do szpitala 2 grudnia. Obudzilam sie przed 4 rano na siusiu, a ty nagle wody zaczely ze mnie wyplywac i to w calkiem szybkim tempie, zero boli. ubralismy sie szybciutko, podjechalismy do szpitala, po siedzeniu 2 godzin na izbie przyjec zbadal mnie lekarz i powiedzial ze mam rozwarcie na 3 cm i ze dziwne bo procz wod nie ma zadnych objawow akcji porodowej. polozyli mnie ok 7 na patologie, dali sniadanko, a na obchodzie stwierdzili ze bez wod spokojnie dobe mozna lezec. No to sobie leze ale zaczelo mnie bolec tak jak na miesiaczke, i w dosc krotkim czasie (ponad 2 godz) myslalam ze umre z bolu. zaczelam lazic po korytarzu, ale bol byl ledwo co do wytrzymania wiec chcialam isc do dyzurki pielegniarek, ale jakas polozna mnie znalazla na tym korytarzu i pyta czy boli juz, ja jej na to ze juz nie moge wytrzymac. posadzila mnie na fotelik, lekarz stwierdzil ze rozwarcie na 8 cm i biegiem na porodowke. Poszlo w miare szybciutko bo w 40 min :D ale myslalam ze z bolu nie wytrzymam. U nas szpital jest tzw. przyjazny matce i dziecku, wiec o znieczuleniu mozna zapomniec, bo kroluje matka natura.

Wiecie co, ja wiem ze dla tych poloznych takie porody to normalka, ale przyjmuja porod, trzyma mi palce w ... i robi ten masaz szyjki czy co tam i nawija z druga polozna o wyprzedazy sera w kauflandzie. potem przyszedl moj maz i lekarz i zaczeli gadac jak to sniegu nie nasypalo i ze obwodnica zamknieta :p ja tam leze i zdycham z bolu a ci takie tematy poruszaja, ze jak sobie przypomne to smiac mi sie chce z samej siebie.

Tolanka u nas tez male kolki sie zaczely i problemy z kupka:-/ kupilismy dzisiaj w aptece czopki viburcol i zawiesine infacol. Dzisiaj dalam Klaudii czopka i podzialal rewelacyjnie! Klaudia usnela mocno i szybko, a kupe zrobila po pachy. Polecam. Zawiesiny jeszcze nie probowalysmy.
Liza_1 Gratuluje w takim razie!!! To rewelacja ze juz masz dzidzie przy sobie. O bolu porodowym szybko zapomnisz. Napisz jak dzidzia. Jak dajesz sobie rade? jak mijaja wam pierwsze dni w domku?

Kkasia ty rowniesz napisz jak radzisz sobie z Joasia?

Pozdrawiam:)

Hej dziewczynki.
Mam poblem boje sie o swego wcześniaczka:(
Po jedzonku odbiło mu sie ładnie a potem zwymiotował więcej niz zjadł. Czy to moze byc wynik ze połkną katar podczas jedzenia? boje sie bo wszystko kojaży mi sie z pobytem w szpitalu. I oczka mu ropieją a sól fizjologiczna nic nie daje.
Odkąd jesteśmy na stancji mały nie ma problemu z załatwianiem sie. tu woda z innego ujęcia.
Gratuluje kolejnej rozsypanej mamusi:-D pozdrawiamy

reklama
Do góry