reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieciaczki 2010 - Kontynuacja Twoja - Ciaza!!!!

W takim razie spoznione, ale szczere zyczenia dla Oliwki, z okazji dwumiesiecznicy:happy2: Niech rosnie zdrowo i radosnie :happy2:

Wy wymieniacie garderobe, a my mamy chyba ubran na pol roku z gory:eek: Klaudia jest taka malutka ze rozmiar 56 jest na nia za duzy. Najwiecej ubranek mamy w rozmiarze 62, ale zanim ona osiagnie ten pulap:shocked2:

Fajnie masz Olu26 z ta babcia! Chyba porwe ci babunie na pare dni do siebie:tak::-D To na targach troszke moglas pobyc w swiecie!
Pozdrawiam

reklama
Dziękujemy za zyczenia. Co do pobycia w świecie Justynka to na pewno. Tymbardziej że konie to mój i Adama świat. Mamy swoją małą stajnie przy domku i w niej 4 koniki. Konie to nasza pasja która na dobrą sparwę nas połączyła ;-)

kkasia smoki aventu sa takie troche splaszczone i dodatkowo nie widac w nich dziurki, nawet jak sie przechili butle to trzeba mocno trzasnac aby mleko kaplo. Zatem dziecko musi zasysac smoka aby wyciagnac mleko z butelki.
Natomiast kupilismy tez butle ze smokiem canpol i ma taki najzwyklejszy smok okragly i z duza (wg mnie dziurka), jak sie butle przechyli to leci ciurkiem. Podobne mieli w szpitalu. Moja mala miala przez te smoki spadek saturacji i robila sie szara. Nie musiala pracowac ze smokiem, mleko samo lecialo, wystarczylo lekko pociagnac. Poza tym tez sie krztusi przy tym smoku.
Przy avencie ssie i widac ze sie w to angazuje.

Ola26 wiem, ze Wasza pasja to konie :) Ja rowniez kocham koniki, od malego mama wysylala mnie na obozy jezdzieckie(wkoncu moje nazwisko to rumak:-)). Szkoda tylko, ze jak doroslam to zaprzestalam z tym hobby! Obecnie przerzucilam milosc na psy:) Dbaj o swoje koniki i dopieszczaj je smakolykami!

Ja podaje własnie nystatynę w zawiesinie, nie chciałam Aftinu bo tam jakiś kwas borny podobno szkodliwy dla maluszków jest. A co do butelek polecma butelki Dr Browna jedyne naprawdę antykolkowe, maja w środku specjlaną rurkę ktora przy piciu sprawia że maluch nie połyka powietrza. Kosztuje ok 40 zł ale warto. My tylko na nich lecimy ;-)

aaaaa i jeszcze jeden news. Wiem od Agi z Majówek-bo mam z nią kontakt że Martysia ze staraczek jednak jest w ciązy!!!!!!!!!

Chyba Martysię kojarzycie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak, tak ja Martysie kojarze!!! To suppeerr ze jednak jest w ciazy! Gratuluje, wiem jak sie starala i to przezywala;)
Ola26 ale co to znaczy ze jednak jest w ciazy? Wiem ze byla w maju a pozniej okazalo sie ze sie nie zagniezdzilo. hmmm

Ja kupilam butle aventu antykolkowa i ma dodatkowa uszczelke, dzieki ktorej nie polyka powietrza dzidzius. hmm ale byc moze dr browna z jednego tez kupie. ostatnio mam bzika i zbieram butelki:-D

halo, halo!!!

Czy reszta pan spi??? juz dziewczyny nie mowcie ze dzieci wam ciagle placza i macie zwiazane rece aby tutaj zajrzec. oj nie ladnie:-D

Justynka Martysia była w ciązy jakoś we wrześniu,a le okazało się że jest to ciąża biochemiczna, i rownież poroniła. Teraz nie miała okresu i poszła do swojego lekarza i powiedział jej ze ciązy nie ma- poszła do niego bo zrobiła 3 testy ciązowe i wszystkie pozytywne. Zapisała się do innego specjalisty i on na dobrym sprzecie USG zobaczył że fasolka kiełkuje!!!

Ehhhh Dziewczyny moja Oliwka zaczyna śmiac się na głos. Normalnie uczucie nie do porównania z zadnym innym!!!!!!!!!!!!!! ;-)

Justynka kup sobie dr Browna , warto zainwestować, Dla Twojej małej narazie taka mniejszą 120ml ona jest tańsza. moja trąbi juz z tych duzych bo pochałania 150-180 :) Ale ciężko jest dostać dr Browna.Bankowo są w smyku. A tak na marginesie moja kolezanko poznanianko, mam nadzieję że wiosną umowimy się na jakąś kawke z maluszkami ;-)

A za rok wpakujemy się w samolot i odiwedzimy Pania Aleksandrę M z Chicago!!! :) jak nas oczywiście przyjmie ;-)

Ostatnia edycja:
hej :) ja tej dziewczyny nie znam...
co do wagi Alanka to dalej bede karmic piersia i zobacze co okaze sie na nastepnej wizycie lekarskiej...miejmy tylko nadzieje ze dam rade i mleczka bedzie wystarczajaco :)
kkasia79 nie musisz dziekowac...cala przyjemnisc po mojej stronie

Dziewczyny jak dajecie rade z dieta? bo ja po woli juz nie mam co jesc...ciagle w kolko tez nie mozna jesc tego samego...a powoli moja lista jedzenia sie konczy....podajcie co robicie sobie na obiad??????????? pozdrawiam i lece nakarmic Alanka...bo dzisiaj spi na raty...a najczesciej zasypial by u mnie na klacie....to jest lepsze dla niego niz lozeczko :) he pozdrawiam mamuski :*

W takim razie trzymam kciuki aby Martysia zakielkowala na dobre!

Jasne bardzo chetnie sie spotkam na pogaduchy;-) albo podjade w twoje okolice i strzelimy sobie jakis spacerek, tylko smiesznie bedziemy wygladac z takimi samymi wozkami;-)My od wiosny planujemy rozbudowe w Rosnowku, juz strasznie ciazy mi to centrum miasta. Tesknie za jakimis wycieczkami na swieze powietrze!
Z Ola to bylby problem, bo nie wiadomo czy wize dostaniemy :-D Chyba ze Ola przyleci do nas:-)

Jezeli chodzi o inwestycje w butelki, to Avent rowniez nie nalezy do najtanszych i jak na razie musze przyznac ze nam najlepiej sluza. Ale ja jestem ciekawska bestia i lubie sprawdzac rozne warianty, dlatego tez pewnie z ciekawosci wyprobuje i dr browna ;-)

Ania87 ja mam to samo! Wczoraj usnelam z Klaudia na piersiach i spalysmy tak z 3h. W nocy to jest moja metoda aby mala spala i nie marudzila, dzieki temu sie wysypiam:tak:

reklama
heja-heja!!!! w koncu znalazlam czas, ufff! i w koncu Was znalazlam, jakos mi ten dzial "mamuskowo" nie pasuje do tytulu, ale nie ja tu szefuje ;-) szukalam Was w grudniowkach! Dzieki za info babeczki!
już odpowiadam :tak:
więc , na wątku grudzień 2010 są mamuśki i dsieciaczki które z nikąd się tu znalazły;-)
i możecie tam również pisac , a ten temat na dxziale mamuśkowo jest mniej więcej z myślą o mamuśkach takich jak wy które grupowo osiadają na forum ...
jak widzisz np :stare i nowe mamuśki" jak i "mamuśki z kaffe" i tam sa jak dobrze wiem marcóweczki
jakbym miała wtracać je jak i was do typowych wątków , tamtejsze modderatorki połązyłyby wasz temat z wątkiem głównym i zrobiłby się bałagan;-) mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi;-)
a tam jest wszystko dot grudniowych dzieci , i również mozeczie pisać i się udzielac (jak i w innych tematach) ale tam waszego założonego tematu dla waszej grupki by nie było:sorry: a tu jest i możecie sonbie pisać jako już znajome koleżanki o czym chcecie ;-)

a jeszcze prośba czy możecie edytowac posty a nie pisac jednego pod 2??
to taka mała prośba o której mowa w regulaminie niestety;-)
z góry szięki ,

jeśli jeszcze sa jakieś pytania to odpowiem :tak:

Do góry