reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci z Autyzmem

jessica230198

Zaciekawiona BB
Witam, chciałam się zapytać czy są tu mamy które mają dzieci z Autyzmem, ja mam 5 latka z lekkim Autyzmem i mam obawy co do drugiego dziecka jestem w 6 miesiącu ciąży, czy któraś z was była w takiej sytuacji? dodam że przed ciążą miałam świadomość tego że kolejne dziecko także może być Autystyczne i świadomie się na to zdecydowałam jednak chciałam się poradzić jak to było u innych mam.

reklama
Witaj. Mam 5-latke z autyzmem i padaczka. Ryzyko autyzmu u rodzeństwa jest dużo wyższe, jeśli jedno dziecko już ma autyzm. My staramy się o drugie.
Znam dużo rodzeństw, gdzie oboje dzieci mają autyzm albo autyzm i niepełnosprawność intelektualna. Albo jedno ma autyzm, drugie Aspergera, a trzecie zdrowe... Znam też bliźniaków z autyzmem. Ale znam też rodzeństwa, gdzie jedno dziecko ma autyzm, a drugie nie i jest zdrowe. 🤷🏼‍♀️
To loteria. Ryzyko jest większe i dobrze, że jesteście tego świadomi. I tyle. A czy będziecie mieć pecha czy szczęście, to nikt Ci tu nie odpowie. To, że Kowalska urodziła drugie i też miało autyzm nie znaczy, że Twoje też będzie mieć. Albo jak Nowak drugie się urodziło i autyzmu nie ma, to też Twojego dziecka przed autyzmem nie uchroni.
Ryzyko jest, jest większe. Teraz wszystko zależy od tego, jak wylosowały się geny. :)

Mam Synka z padaczką i zaburzeniami ze spektrum autyzmu, ale w sytuacji podobnej do Twojej nie byłam, ponieważ Młody pojawił się jako drugi i ze względu na jego niepełnosprawność nie ma u nas mowy o kolejnym dziecku.
Starsza Córa zdrowa.

Cześć Dziewczyny 😚 wracam do Was z ponowna prośba o rade. U mojego 2,5 rocznego syna stwierdzili zaburzenia o szerokim spektrum autyzmu. Jesteśmy na etapie wyrabiania opinii WWR aby rozpocząć terapię z logopeda bo zaburzenie mowy u niego jest bardzo zaawansowane. Jesteśmy po wizycie u neurologa, ma nam dać skierowania na dalsze badania żeby zdiagnozować konkretny rodzaj zaburzenia autystycznego z jakim mamy do czynienia. Czy macie dla mnie jakieś rady? Wiem że nie mogę się załamywać ale ciężko mi sobie to wszystko ułożyć w głowie 😞

Cześć Dziewczyny 😚 wracam do Was z ponowna prośba o rade. U mojego 2,5 rocznego syna stwierdzili zaburzenia o szerokim spektrum autyzmu. Jesteśmy na etapie wyrabiania opinii WWR aby rozpocząć terapię z logopeda bo zaburzenie mowy u niego jest bardzo zaawansowane. Jesteśmy po wizycie u neurologa, ma nam dać skierowania na dalsze badania żeby zdiagnozować konkretny rodzaj zaburzenia autystycznego z jakim mamy do czynienia. Czy macie dla mnie jakieś rady? Wiem że nie mogę się załamywać ale ciężko mi sobie to wszystko ułożyć w głowie 😞
wiem przez co przechodzisz, powiem ci tyle żeby się nie poddawać i nie ma rzeczy niemożliwych u mojego syna syna stwierdzono Autyzm i powiedzieli że tak szybko nie będzie mówił jednak przez to że jestem uparta z natury mój syn zaczął mówić po 4 miesiącach i wyszło że ma lekki zaburzenia Autystyczne, szukaj szukaj i szukaj gdzieś jest przyczyna może w jelitach, albo w układzie immunologicznym, u nas to były jelita i pasożyty, polecam serdecznie dr Cubala chętnie się dzieli wiedzą na instagramie, u nas się sprawdziło i jest dużo lepiej i życzę wam żeby też się poprawiło.

Polecam także na instagramie mamę która wyrwała swoje dziecko z Autyzmu i się dzieli doświadczeniami,
Autyzm_sie_leczy_nobadmum73.

A powiedzcie mi jak mam sobie radzić z napadami histerii u małego? Wścieka się o byle co, wydziera tak że bębenki w uszach pękają. Sąsiedzi to pewnie myślą że się go maltretuje. Wystarczy że zabawkę mu przestawie albo chce mu pokazać że coś można zrobić inaczej i jest ryk. Zupełnie nie wiem jak sobie radzić w takich sytuacjach 😱

reklama
wiem przez co przechodzisz, powiem ci tyle żeby się nie poddawać i nie ma rzeczy niemożliwych u mojego syna syna stwierdzono Autyzm i powiedzieli że tak szybko nie będzie mówił jednak przez to że jestem uparta z natury mój syn zaczął mówić po 4 miesiącach i wyszło że ma lekki zaburzenia Autystyczne, szukaj szukaj i szukaj gdzieś jest przyczyna może w jelitach, albo w układzie immunologicznym, u nas to były jelita i pasożyty, polecam serdecznie dr Cubala chętnie się dzieli wiedzą na instagramie, u nas się sprawdziło i jest dużo lepiej i życzę wam żeby też się poprawiło.
Hej czy mogłabyś napisać więcej o waszej historii? Bardzo mnie ciekawi, ponieważ mam problem z moim prawie 2,5letnim synem w zakresie mowy..

Do góry