reklama
ZuMiKa
maj 2007
Na to bym nawet nie wpadła. Dzięki Agask:-)I uprzedzam powinnyście prać swoje ciuchy także w proszku dla dzieci, którego używacie bo dziecko ma częsty kontakt z Waszymi ubraniami i mogą podrażniać mu skórkę. U mnie tak było, Karolka miała straszne wypryski na policzkach od naszych ubrań, do tej pory ma wrażliwą cerę.
Po jakimś czasie można zacząć używać tego płynu sesitive.
mysz1978
Fanka BB :)
A ja slyszalam o tym zeby przez jakis czas prac swoje (i meza) ubrania w proszku dla dzieci i tak wlasnie mialam zamiar zrobic. Zwlaszcza ze jakis czas temu sama mialam uczulenie i tez kupowalam JELPa do naszych ubran.
A jesli chodzi o kosmetyki dla Jasia to moze sprobuje Bambino - przynajmniej w tym momencie zaoszczedze bo sa chyba troszke tansze niz inne ;-)
A jesli chodzi o kosmetyki dla Jasia to moze sprobuje Bambino - przynajmniej w tym momencie zaoszczedze bo sa chyba troszke tansze niz inne ;-)
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
tylko nie szalejcie z iloscia kosmetykow, bo tak naprawde wystarczy pare rzeczy. ja przez pierwszy miesiac uzywalam praktycznie tylko mydelko bambino, oilatum do kapieli, krem bambino do buzi na spacerek i bepanthen do pupy. teraz mam jeszcze plyn do kapieli Hipp. oliwke mam urodzenia malej i dopiero polowe zuzylam puder wogole sie nie przydal
No to ja napiszę też - Alantan plus na pupę, Sudocrem na odparzenia (albo inne coś), Linomag na policzki na wysypkę a zimą dla ochrony przed mrozem i wiatrem.
Pieluszki - Huggies super flex
Do tego mydełko w kostce Bambino i oliwka bambino prawie wyłącznie do codziennej pielęgnacji główki - nawilżoną oliwką szczoteczką dla niemowląt szczotkuje się włosy żeby zapobiec ciemieniuszce.
Do tego jednorazowe waciki nasączone spirytusem dla niemowląt, spirytus (do rozcieńczenia) i gaziki jałowe, i koniecznie sól fizjologiczna w malutkich pojemnikach lub coś w rodzaju Sterimaru do nawilżania nosa.
Agnieszka
Pieluszki - Huggies super flex
Do tego mydełko w kostce Bambino i oliwka bambino prawie wyłącznie do codziennej pielęgnacji główki - nawilżoną oliwką szczoteczką dla niemowląt szczotkuje się włosy żeby zapobiec ciemieniuszce.
Do tego jednorazowe waciki nasączone spirytusem dla niemowląt, spirytus (do rozcieńczenia) i gaziki jałowe, i koniecznie sól fizjologiczna w malutkich pojemnikach lub coś w rodzaju Sterimaru do nawilżania nosa.
Agnieszka
mysz1978
Fanka BB :)
No wlasnie a propos spirytusu, to polozna zganila pomysl tych jednorazowych wacikow nasaczonych spirytusem i kazala kupic spirytus 70% w sklepie (monopolowym ), co jest bez sensu bo w sklepie jest 90% i trzebaby rozcienczac
No i ta seria Oilatum jest dobra ponoc, ale chyba troche kosztuje. Z drugiej strony jak te kosmetyki tak powoli schodza to moze sie szarpne ;-)
No i ta seria Oilatum jest dobra ponoc, ale chyba troche kosztuje. Z drugiej strony jak te kosmetyki tak powoli schodza to moze sie szarpne ;-)
M
mamaoli
Gość
mysz u nas to wygladało tak, ze rozcieńczaliśmy ten spirytus
do kileliszka 1\3 spirytusu a reszta wody przegotowanej i tym patyczkiem dla niemowląt przemywalismy pempek, gaziki sie nie sprawdziły
a oilatum uzywaliśmy przy Maksiu no i faktycznie drogo ale wystarczyło wlac zakretkę tego do wanienki i wystarczało na jakis miesiąc opakowanie 200ml chyba .
Co do Johnsona to OLi nic nie było no a Maksiowi musielismy wszystko odstawić, żeby dojśc po czym miał wysypke ale do dzis nie wiemy:-(
na szczęscie jest juz OK
do kileliszka 1\3 spirytusu a reszta wody przegotowanej i tym patyczkiem dla niemowląt przemywalismy pempek, gaziki sie nie sprawdziły
a oilatum uzywaliśmy przy Maksiu no i faktycznie drogo ale wystarczyło wlac zakretkę tego do wanienki i wystarczało na jakis miesiąc opakowanie 200ml chyba .
Co do Johnsona to OLi nic nie było no a Maksiowi musielismy wszystko odstawić, żeby dojśc po czym miał wysypke ale do dzis nie wiemy:-(
na szczęscie jest juz OK
reklama
MadziulkaS
mama dwoch rozrabiakow
Dodam pare słow od siebie:-) .
Do kapieli uzywalismy OIlatum i choc jeste drogi nie trzeba Go duzo i starcza na miesiac czasem dwa zalezy od opakowania(ja juz sie pytalam u mnie w aptece o najwiekszy 500 ml kosztuje 58 zł)
Oliwka Bambino nie droga i dobra (po jonson's Igi mial wyspke:-( )
Puder wcale sie nie przydał pupe smarujemy albo bambino albo sudockremem czesciej sudockremem cienka warstwa duze opakowanie starczało nam na poczatku na ok 3-4 miesiace teraz na 2
Na buzie linomag ale w sumie Igor jakiś czas mial jakas nieceikawa wysypke i mielismy przestac Go smarowac tylko myc buzie woda mineralna i pomogło.
Co do pieluch to na poczatku uzywalismy Bella start a teraz cały czas Pampersy
Do kapieli uzywalismy OIlatum i choc jeste drogi nie trzeba Go duzo i starcza na miesiac czasem dwa zalezy od opakowania(ja juz sie pytalam u mnie w aptece o najwiekszy 500 ml kosztuje 58 zł)
Oliwka Bambino nie droga i dobra (po jonson's Igi mial wyspke:-( )
Puder wcale sie nie przydał pupe smarujemy albo bambino albo sudockremem czesciej sudockremem cienka warstwa duze opakowanie starczało nam na poczatku na ok 3-4 miesiace teraz na 2
Na buzie linomag ale w sumie Igor jakiś czas mial jakas nieceikawa wysypke i mielismy przestac Go smarowac tylko myc buzie woda mineralna i pomogło.
Co do pieluch to na poczatku uzywalismy Bella start a teraz cały czas Pampersy
Podziel się: