reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

reklama
zgred - dzieki za wyjasnienie. Czyli jak dziecko bedzie mialo prawidlowa wage i bedzie ladnie na tej wadze przybieralo to nie ma co szalec i sztywno, z zegarkiem w reku go budzic... :-)

Myszko ja nigdy nie budzilam Karolki na karmienie, jadla jak wstala, przeciez my tez robimy sie glodni dopiero jak sie obudzimy i absolutnie zadnego karmienia przez sen, bo to wyksztalca zle nawyki.

Wicie co nawet Haneczka nie chce jeść jak da się jej kiedy sobie smacznie spi - nie da się jej wtedy nakarmić - co akurat mnie przypraiwa o palpitacje serca bo ona taka malutka... Ale ogólnie rzadko sie zdarza żeby przespała karmienie - ale się zdarza.

Agnieszka

Zgredku malutka ale już człowiek :-) i ma ludzkie zachowania, budzi się jak głodna i nie chce jeść jak śpi. Nie martw się wyrośnie na zdrową kobitkę :-)
Z doświadczenia moich kwietnióweczek wynika, że dzieci budzone w nocy na karmienie wykształcają sobie taki nawyk i jeszcze długo długo mają nocne pobudki i domagają się jedzenia, a dzieciaczki, które dostają cyca na żądanie szybciej zaczynaja przesypiac nocki.

reklama
No ona akurat ucina sobie takie drzemki w dizeń :)

No ja niestety muszę ją budzić - lekarz poweidział że można sobie niedługo już pozwolic na robienie dłuższych przerw - myślę że skoro tak dobrze przybiera na wadze to jużmożna - zresztą powoli przestajemy ją budzić, bynajmniej dajemy jej pewien margines tolerancji.
No ale takie maleństwo jednak trzeba budzić- na początku w ogóle nie za bardzo jadła i mogła spać cały czas - w takiej sytuacji budzenie jest konieczne.

Aga

Do góry