reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

Ale dzisiaj byla meeeeeeega kupa:-) A co zdarzylam wytrzec tylek, to znowu poszlo. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie:tak: ze juz maluszek nie bedzie cierpial. Moze to naprawde bylo to mleczko. Bolekarz powiedzial ze japrawdopodobniej nietolerancja laktozy. No, ale chyba ztego wyrosnie:confused:

reklama
hehe, moj maly tez ma smierdzace:tak: Ajakie baczki czasami puszcza, tak smierdza ze mysle, ze kupa jest, a to tylko niewinny baczek:-D :-D

Mam pytanie:
Jak wygladaja kupki dziecka karmionego sztucznie:confused:? Moj Witus robi kilka kupek na dobe o papkowatej konsystencji i w kolorze jasno-zoltym:baffled: nie wiem czy to dobrze bo zawsze slyszalam ,ze na sztucznym mleczku dzieci robia kupke raz dziennie:confused::eek:
ODPOWIEDZCIE:eek:
Mam tez problem z tym dopajaniem bo Witunio nic nie chce pic poza tym gestym mlekiem:baffled:

Aneczko moja ma takie właśnie kupki.Żółciutkie i papkowate.
Z tym dopajaniem to musisz próbować.ktoś tu miał jakiś sposób,chyba Ola ,daje coś do picia jak jest głodny.MOja mała nie zawsze chce pić ale zawsze coś mi sie uda wcisnąć.Ogólnie przyjęła sie zasada że po sztucznym mleczku może dziecko odczuwać pragnienie.

Ja z dopajaniem nie mam problemow, szczegolnie jak daje herbatke z HIPPA albo plantex, bo one troszke slodkie, wiec maly ciagnie az milo. Torszke gorzej z sama woda, ale tez jakos wypije. A co do kupek, to moj malec dopiero zaczyna robic normalnie, co u niego znaczy co jakies 2 dni, wczesniej to wogole bylo bylo b. rzadko. Ale teraz kupka tez jest papkowata, tylko czasami troszke zielonkawa a czasami zolciutka:tak:
Aneczko, ale jesli Witusiowi tak ladnie kupka idzie to nie wiem czy musisz go tak na sile przepajac, bo po tym moze jeszcze bardziej mu sie kupka przerzedzic.

Oskarek też ma kupki żółte ,czasami są takie że wyłażą pampersem a czasami twarde kulki .I robi przeważnie raz dziennie ale zdaża się tak że robi kilka razy dziennie .A jeśli chodzi o dopajanie to mój też nie chce za bardzo pić samego mleka ale daję mu 2 razy dziennie po 80ml.i jakoś to wciągnie choć z oporami ,woli soczek jabłkowy:-D :-D

reklama
Do góry