reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowe boleści

no wlaśnie....u nas sen w nocy głęboki do czasu az obudzi się malutki z płaczem....podaję mu smoka i dalej spi,czasem jak to nie pomaga to daję cyca i zaraz lula...jak ja marze o przespaniu całej nocy bez wybudzania!

reklama
Słuchajcie,czy zaczeriwniona skórka w rowku albo pachwinach to odparzenie? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to wygląda,Oliś ma tylko czasem zaczerwienioną trochę pupke w środku...

Acha...dziewczyny które używają TORMENTIOLU do pupki-NIE RÓBCIE TEGO!!!! Zawiera on kwas borowy w składzie,który jest bardzo szkodliwy dla malutkich dzieci!

Rany,ja już zapomniałam jak to jest przespać całą noc...I nie musieć wstawać o 7 rano...Co przy moich porach kładzenia się spać bywa z lekka zbójcze...

No właśnie...A potem wypijam ogromne ilości kawy-lekarz stwierdził,że pewnie po części dlatego nie mam apetytu bo nasycam się kawą...Brzmi sensownie...I na razie mam nie pić kawy(tylko jedną dziennie!)i zielonej herbaty(???)-ale to drugie nie jest możliwe:no: Dobra-nie ten wątek!!!

Wlasnie wrocilismy od lekarza,na szczescie to nic powaznego.Brianek ma jekiegos virusa RSV(cokolwiek to znaczy)..na szczescie nie musi zazywac zadnych lekow..tylko syropek zeby zlagodzic kaszelek.podobno to nic groznego i teraz jest wielkie boom na tego virusa..i duuuzo dzieci go ma.powiedziala ze jak do tyg nie przejdzie...albo jak przestanie jesc..dopiero wtedy przepisze cos ze sterydami.mam nadzieje ze nie trzeba bedzie..:no:

Olu mój Mikołaj też ma te zaczerwienienie w rowku i w pachwinkach, to odpażenie, smarowałam najpierw Clotrimazolum, tak mi w Przychodni lekarka nakazała, ale od kiedy chodzę prywatnie leczyć, pani doktor zapisała mi robiony lek-maść, dokładnie składu nie znam, ale wiem że jest tam: parafina, linomag, maść cynkowa i jeszcze inne składniki, oczywiście w odpowiednich proporcjach, od czasu posmarowania już po pierwszym razie problem czerwonego rowka i pachwinek, zmienił nasilenie, teraz praktycznie nie mam tego problemu.

a ja na zaczerwienioną dupke daję tanno-hermal, pomógł przy odparzeniu pomaga i teraz, dla nas jest świetny, znajoma tez tylko tym wyleczyła odparzenie.

reklama
Witam wszystkie lipcowe mamy,

Mam do Was pytanie, czy któreś z Waszych dzieciątek boryka się z problemem świszczenia w gardle/klatce piersiowej. Mojemu synkowi ciągle coś świszczy i jeszcze do tego słychać że jest tam jakaś flegma. Czasem kiedy zdarzy mu się że uleje pokarm jest ona też w pokarmie.
Wielokronie zwracałam się z tym problemem do lekarzy,ale oni zrzucali to na karb "skazy białkowej". Mówili też że to z powodu noska, a śluzówka jest podrażniona, gdyż to mały alergik.
Jeżeli macie bądź rozwiązałyście podobny problem z Waszymi Maluszkami prosze o informacje,
Pozdrawiam serdecznie

Do góry