reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

gdzieś kiedyś słyszałam, że artykuły niemowlęce podlegają pod Vat 7%, widocznie rozmiary powyżej 86 nie są już niemowlęte i podlegają pod wyższy Vat tak jak dla dorosłych :wściekła/y:

reklama
Pszczola od dwoch dni nosi po domu "Gucie" Buciki Gucio. Polecil nam je znajomy fizjoterapeuta, ktorego radzilismy sie, gdyz Pszczola chodzac, glownie po domu, zaczela stawiac stopy palcami do wewnatrz:baffled: (pewnie dlatego miala swoj wypadek:baffled:). W ogole to powiedzial nam, ze takie maluchy powinny chodzic na boso czy w skarpetkach tylko po miekkim podlozu (dywan, trawa, piasek), a po twardym w odpowiednim obuwiu. A u nas w mieszkaniu tylko w sypialni jest 1 m kw. dywanu, a tak to tylko parkiet, a u mojej mamy gres polerowany i dywanow tez jak na lekarstwo:zawstydzona/y: Okazalo sie tez, ze domowe butki, ktore kupilam Pszczole w CCC, mimo znaku Zdrowej Stpy, sa zle wyprofilowane i mala podkurczala palce, jak w nich chodzila:no: A Gucie sa fajowe:tak: Pszczola, jak je tylko jej zalozylam, od razu poooszla. Stopy stawia prawidlowo, no i dzieki kształtowi i szwom z przodu sa wg mnie malo wywrotne, a i z podlogi latwo i szybko Pszczola w nich wstaje:tak: Jest zachwycona, nawet wczoraj chciala sie z nimi klasc spac;-) Kupilam je w internecie SKLEP "Bobas i my", bo w okolicy nigdzie ich nie sprzedaja. Kosztowaly 90 zl z przesylka. Mamy butki z drobna perforacja, koloru wrzosowego:tak: Polecam!

A w zwiazku z tym, ze najblizsza zime spedzimy na pewno w kraju, Pszczola zostala przez moja mame zaopatrzona w: kombinezon dwuczesciowy firmy Mariquita rozmiar 80 (spory, a z Pszczoly "suchar", wiec cala zime przelata) za 119zł, kurtke ocieplana z 5-10-15 (chyba 69 kosztowala; rozm. 86), kozuszek ekologiczny angielski wylicytowany na allegro za 30 zł (rozm. 80) oraz kozaki skorzane Bata (99zł) i sniegowce:szok: Plus 3 czapki, dwa szaliki i 4 pary rekawiczek:szok:Kurde, a ja trzeci sezon w tej samej puchowce i drugi w kozuchu:baffled: Tylko buty mam nowe:-p

A to zdjecia niektorych pozycji z Pszczelej garderoby - winter 2007/2008;-):
kombinezonku6.jpg

kozuchdj2.jpg

batahn6.jpg

dominique to Ci zakupy:szok: Pszczoła ma garderobę lepszą ode mnie;-) świetne te butki:-)
no i ja mam kombinezon, przywiozła kumpelka dzisiaj nówkę, jasny granat, jednoczęściowy, a dwuczęściowy mam na strychu po Wojtku, no i też już dziecko na zimę ubrałam:-p buty prawdopodobnie też na strychu znajdę, takie do ogródka, więc tylko wyjściowe kozaczki mi zostały do kupienia;-)
oj straszymy się zimą:-)

Dominique ciuszki switne, szczegolnie ta szara kurteczka i spodenki, strasznie maja fajny kolor.

Bedyta to sie nazywaja zakupy... wyskok na strych i wszystko jest :-D i kasa w portfelu tez:tak:

Redaktorka wklejaj fotke

A my kozaczkow dla chlopca nie mozemy trafic ladnych. DLa dziewczynek mnostwo slicznych, dla chlopcow jedne i te same i zazwyczaj niebieskie a nam brazowe potrzebne.

a ja zszokowana jestem rozmiarówka dziecieca:no:
dzis babcia dała małej sukienke rozm. 98 kupiła taka na wyrost a okazało sie ze jest na teraz i nawet mogłaby byc ciut wieksza:szok:
z ciekawosci wlazłam na allegro i tam wiekszosc 98 ma dł. 50cm a ja na mała takie potrzebuje tyle ze w opisach czasami jest że to na 3-4 latka:baffled:
wiec chyba kombinezon do sniegów bedziemy mieli za mały:confused:kurna no:wściekła/y:

Dominique, super te ciuszki! Pszczola bedzie wygladac w kreacjach cudnie :tak: Swietny wybor :-)
Sara po domu tez biega tylko w butkach - my akurat mamy kapcie z Befado.

Mada, no Ami na 14 mies. dziecko to na pewno nie wyglada :-) 2 latka jak nic :tak:

Tez musze kupic kombinezon malej i buty zimowe i to jak najszybciej, bo dzisiaj 3 stopnie na plusie, a mala musi moja mama ubrac na "megacebulke", bo okazuje sie, ze nie ma takich supercieplych ciuchow :baffled:

Bedyta, to sie nazywa expressowe zalatwienie sprawy :-D;-)

reklama
Mada moja Wiki ma piżamkę również na 3-4 cm. Kurtkę ma natomiast 98 cm i wygląda jakby miała ją nosić przez kolejne dwa lata. Taka jest duża :-D

Do góry