reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Przyjechala dzisiaj moja babcia (na kilka tyg., zeby pomoc) i przywiozla mi dla malej m. in. takie oto cudenka :) Nie moge sie napatrzec na te buciorki - sa super ;D

Dzieki ;D
Juz sie nie moge doczekac az bede mogla je ubrac mojej myszce :) ale kilka mies. bedzie musiala chyba poczekac, bo to rozmiar 17 :) W H&M babunia zakupila :)
Mam tylko nadzieje, ze mala nie okaze sie malym :p ;)

może nie bardzo sie to odnosi do ciuszków ale nie chcę zakładać nowego wątku i robić tu śmietnika. mam pytanie do mam jeżdzących autem z dziecmi. dziewczyny kiedy zmieniacie foteliki na wieksze,??? ja mam maxicosi do 10 kg ale Ewcia już sie ledwo w niego mieści a jak jest w grubej kurtce i spodenkach to jest straszna awantura bo ruchy ma zupełnie ograniczone. myślałam czy nie kupić juz takiego od 9 kilogramów ale czy ona nie jest jeszcze za mała???jednak chyba po nowym roku będę musiała rozejrzeć sie za wiekszym.

aga właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z mężem:-D
ja mam x-car 0-13kg, nasza Alka na szerokość ma nawet dużo miejsca, bo fotelik mi sie też wielki wydawał, ale na długość.... montuje sie go tylko tyłem do kierunku jazdy, więc długość nóg ogranicza czas wykorzystania fotelika, no i właśnie wczoraj zauważyłam że Alka już dotyka stopami oparcia:szok:
upatrzone narazie mam dwa foteliki 9-36 kg, i chyba właśnie po nowym roku już tak porządnie po sklepach pozaglądamy, tylko obawiam się co na to kręgosłup małej Lali, no bo w końcu jeszcze nie siedzi, no ale w tych fotelikach ma być regulacja oparcia jak dziecię uśnie, więc sprawdzimy w sklepie tylko czy to prawda i zmieniamy, jeden z tych dwóch to deltim "mały podróżnik" chociaż kolory to maja do dupy, a jakie Wy macie typy??

Dziewczyny, Karoline przesadzilam do maxi-cosi priori (od9kg) jak miala 6 mies jezdzi nadal, Marcin jezdzil do 3,5 roku w priori, a przy Bartu chyba juz za miesiac zmienie bo jeszcze wiekszy od niej. Jutro sie okaze jak dlugi jest

My uzywamy takiego tego 0-13 kg i Pitulek jeszcze w nim troche pojezdzi, bo nawet jak jest w kombinezonie, to ma sporo miejsca. Sadzamy go na podusi, zeby nie byl taki zwiniety, a i kocyk sie zmiesci, jak nie mam go gdzie schowac...

reklama
No wlasnie tez nad tym myslalam. My mamy Graco. Tez sie go montuje tylem do kierunku jazdy i Sara powoli zaczyna stopami dotykac oparcia siedzenia. Mysle, ze jeszcze miesiac, dwa i trzeba bedzie zmieniac.

Do góry