reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
A ja czekam na pościel. Zaczynam się powoli denerwować wydzwaniam do faceta bo nie odpowiada na meile a on twierdzi że odpowiada tylko do mnie nie dochodzą. Jakoś dziwnie bo wszytkie inna dochodzą tylko od niego nie. A jeszcze musze pościel wyprać i ubrać łóżeczko a teraz mój brat będzie jechał na urlop i do mnie zajedzie chyba 3 sierpnia czyli jutro a ja bym już chciała mieć wszytko przygotowane żeby się pochwalić, 5 przyjeżdza moja siostra z moją mamą może choć im się pochwalę. Mama chce mi się po porodzie wmeldowac na kilka dni do opieki nad małą (szczególnie jej chodzi o kąpanie) ale jakoś narazie nie mam ochoty, może po porodzie będę wymęczona to mi się odmieni.

Ja zaraz biore sie za prasowanie poscieli - kolejny raz :) Moze tym razem nie bedzie juz tak czuc 'nowoscia' :) Poza tym wszystko juz przygotowane dla malutkiej :)

A tak przy okazji...
kupiłam materacyk kokosowo-gryczany ale nie wiem na której stronie go najpierw dac , żaby mała miała pod pleckami gryke czy kokos, już jest ubrany i nawet nie wiem jak, bo nie wiem gdzie jest gryka a gdzie kokos :-[
czy myślcie że może to mieć jakieś znaczenie dla dziecka???

:) Mada, no to teraz dalas mi do myslenia, bo ja juz lozeczko ubralam i powiem Ci, ze nawet sie nie zastanowilam, ktora strona materacyk polozyc ;D ;D ;D

Sandra ja tez mam ubrane i przykryt żeby si nie obkurzyło, tylko teraz mi właśnie tak przyszło do głowy że to może jest jakaś różnica między gryka a kokosem??? ::)
lubie stwarzac sobi problemy ;)

reklama
ja też mam materac gryko-koko i też się zastanawiałam jak położyć. w końcu drogą dedukcji wyszło mi co następuje:
da się wyczuć, która strona jest która :) kokos jest bardziej gładki i twardszy, gryka to z kolei takie jakby drobinki
na początku na górze powinien byc kokos, bo jest bardziej równy, gryka później, jak juz dziecko wstaje i opiera sie stópkami o materac - ponoć dobrze to robi

Do góry