reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
Dominique, niezbyt dobrze widac kacik Twojej malutkiej, ale z tego co mozna dostrzec to sliczniutki jest :) Fajny kolorek scian i widze misia w tle :) Moja tez juz ma - odziedziczyla po cioci Monice (mojej sis), ktora dostala go od swojego ex ;D

Wlasnie sie zastanawialam jaka szczoteczke kupic dla dzidzi - czy z naturalnego wlosia czy ze sztucznego ????

sandra1982 pisze:
Wlasnie sie zastanawialam jaka szczoteczke kupic dla dzidzi - czy z naturalnego wlosia czy ze sztucznego ????

Sandra ja kupiłam szczotkę z naturalnego koziego włosia miękką. Była w zestawie z grzebykiem. Canpol. Te ze sztucznego włosia wydawały mi się zbyt ostre w dotyku. Najlepiej przed zakupem pomacać, choć przez opakowanie to nieco utrudnione ;)

Gdzieś czytałam, ze dla najmłodszych dzieciaczków zalecane są właśnie szczotki z miękkiego naturalnego włosia, a te sztuczne i twrdsze są dla starszych, które mają juz bujniejsze owłosienie;) Na początku i tak chodzi przecież bardziej o masaż głowki, a nie trefienie fryzury ;)

Ostatnio nawet trzymalam w rece ten zestawik z Canpola (szczoteczka z koziego wlosia i grzebyk - takie zakonczone glowka misia czy cos takiego :) ) i nie kupilam, bo nie wiedzialam czy jest odpowiednia :) Jutro w takim razie zakupie. Dzieki dziewczynki :)

ja też mam tą szczotke z Canpola jest mięciutka bo ona ma właściwie służyć do masażu

ja tez mam canpola szczoteczke do włosków, nożyczki do paznokietek i gruszke do noska

...a to nasze łóżeczko i wanienka z przewijakiem :)

brzunie012fl0.jpg

...i jeszcze w środeczku

brzunie013gs8.jpg

urocze :)

A wiecie, teraz mi taka myśl przez głowę przeszła... My tak się staramy, kupujemy te śliczności, różne pierdółki, godzinami wybieramy fasony i kolory, pierzemy, prasujemy, ubieramy łóżeczka co by wszystko było cycuś glancuś a pewnie pierwszą rzeczą, którą zrobią nasze ukochane dzieciątka to nasikają na to :p

reklama
Do góry