reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dyskusje na tematy ciężkiego kalibru ;o)

Chcialam najpierw przedstawic tym ktorzy nie wiedza ze invitro sklada sie z kilku roznych rodzajow i na czy polega roznica miedzy nimi. Wolalam to zrobic w sopsob fachowy aby nie bylo ze cos pogmatwam a do tego bedzie to przydatne przy opisie mojego doswiadczenia z invitro. Jest to wazne gdyz czesto rzucane argumenty przeciwnikow Invitro nie odnosza sie do wszystkich jej rodzajow natomniast ich sprzeciw odnosi sie do ogolu.

Jesli chodzi o mnie i o moje doswiadczenia z invitro to ja przeszlam przez inseminacje x4, invitro klasyczne x2 oba ze swiezych zarodkow, oraz ICSI rowniez dwukrotnie tyle ze pierwsza proba byla ze swiezych a druga z mrozonych.
Wyjasnie od razu ze swieze to te ktore zostaly przetranserowane do macicy 2-3dni od momentu pobrania i zaplodnienia. Mrozone to te ktore zostaly zamrozone w 2-3 dobie od pobrania i zaplodnienia, po czym zostaly rozmrozone i hodowane do doby 5 do tzw. stadium blastocysty.

Jak widac jest tego duzo i reszte opisze wam kobitki jak juz wroce Szkocji.

reklama
Moja znajoma też miała invitro tylko nie wiem które, bo lekarz stwierdził, ze nie mają szans inaczej. Ale oni bardzo szybko poszli do kliniki na badania. No i trojaczki, jedno dziecko nie przeżyło nie wiem czemu. To jest taka dalsza znajoma więc nie pytałam. Nie zabezpieczali się bo po co i parę miesięcy po porodzie... surprise:-) I jest trzeci dzieciaczek :-) może i coś tam się odblokiwalo fizjologicznie, może psychicznie... nie wiem.
Wniosek dla mnie: gdy wczoraj zdalam sobie sprawę, ze mdli mnie coś i glodna jestem pomimo kolacji... aż mi się kolana ugiely ;-) a Azalii jeszcze nie wykupilam :-(
Chcemy drugie cudo ale za jakiś czas, chcę się Gochą nacieszyć i czasem z nią a nie przeżywać od nowa tych najgorszych 3 miesięcy...

Pewnie, że można zajść w ciążę, jak nie było jeszcze okresu po porodzie, bo ten okres pojawia się przecież po pierwszej owulacji po porodzie, a oznak owulacji najcześciej nie ma żadnych (przynajmniej u mnie), więc można wybrać niewłaściwy moment na szaleństwa z mężem ;-)
Mnie też zdarzały się mdłości przez ostatnie 1-2 miesiące i aż poszłam do gastrologa zapytać od czego to...dał skierowanie na usg jamy brzusznej i stwierdzil, ze to raczej jeszcze szalejące hormony po porodzie...

MsMickey, chyba jednak warto poczekać jeszcze kilka miesięcy przez te nasze cesarki...może zostaniemy marcówkami 2014??? ;-);-);-):-)

reklama
Pewnie, że można zajść w ciążę, jak nie było jeszcze okresu po porodzie, bo ten okres pojawia się przecież po pierwszej owulacji po porodzie, a oznak owulacji najcześciej nie ma żadnych (przynajmniej u mnie), więc można wybrać niewłaściwy moment na szaleństwa z mężem ;-)
Mnie też zdarzały się mdłości przez ostatnie 1-2 miesiące i aż poszłam do gastrologa zapytać od czego to...dał skierowanie na usg jamy brzusznej i stwierdzil, ze to raczej jeszcze szalejące hormony po porodzie...

MsMickey, chyba jednak warto poczekać jeszcze kilka miesięcy przez te nasze cesarki...może zostaniemy marcówkami 2014??? ;-);-);-):-)

no to w końcu ktoś mi to wyjaśnił...
lepiej późno niż mam nadzieję nie za późno...;)
a marcówki 2014 brzmi dobrze :)