gkvip2505
Fanka BB :)
Chcialam najpierw przedstawic tym ktorzy nie wiedza ze invitro sklada sie z kilku roznych rodzajow i na czy polega roznica miedzy nimi. Wolalam to zrobic w sopsob fachowy aby nie bylo ze cos pogmatwam a do tego bedzie to przydatne przy opisie mojego doswiadczenia z invitro. Jest to wazne gdyz czesto rzucane argumenty przeciwnikow Invitro nie odnosza sie do wszystkich jej rodzajow natomniast ich sprzeciw odnosi sie do ogolu.
Jesli chodzi o mnie i o moje doswiadczenia z invitro to ja przeszlam przez inseminacje x4, invitro klasyczne x2 oba ze swiezych zarodkow, oraz ICSI rowniez dwukrotnie tyle ze pierwsza proba byla ze swiezych a druga z mrozonych.
Wyjasnie od razu ze swieze to te ktore zostaly przetranserowane do macicy 2-3dni od momentu pobrania i zaplodnienia. Mrozone to te ktore zostaly zamrozone w 2-3 dobie od pobrania i zaplodnienia, po czym zostaly rozmrozone i hodowane do doby 5 do tzw. stadium blastocysty.
Jak widac jest tego duzo i reszte opisze wam kobitki jak juz wroce Szkocji.
Jesli chodzi o mnie i o moje doswiadczenia z invitro to ja przeszlam przez inseminacje x4, invitro klasyczne x2 oba ze swiezych zarodkow, oraz ICSI rowniez dwukrotnie tyle ze pierwsza proba byla ze swiezych a druga z mrozonych.
Wyjasnie od razu ze swieze to te ktore zostaly przetranserowane do macicy 2-3dni od momentu pobrania i zaplodnienia. Mrozone to te ktore zostaly zamrozone w 2-3 dobie od pobrania i zaplodnienia, po czym zostaly rozmrozone i hodowane do doby 5 do tzw. stadium blastocysty.
Jak widac jest tego duzo i reszte opisze wam kobitki jak juz wroce Szkocji.