reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dwunastotygodniowe dziecko nie chcę jeść

reklama
Hej 🙂 doskonale Was rozumiem przechodziłam przez to samo. Moja córka nie chciała jeść najpierw byliśmy kp karmienie to był dramat ciągłe zastoje i laktator w ruch. Później po pół roku przeszliśmy na mm i wcale nie było szału moje dziecko nie czuło potrzeby jedzenia starałam się Ją karmić co 3h ale często kończyło się na 40-50 ml . Popadłam już w paranoję. Płakałam i nie wiedziałam co robię nie tak. Oczywiście były takie tyg kiedy jadła lepiej a później była znów katastrofa. Długą drogę przeszliśmy ale odpowiadając na Wasze pytanie to tak kiedyś będzie lepiej 🙂 Moja córka ma obecnie 2,5 roku nadal jest drobna ale potrafi upominać się o jedzenie i normalnie zjeść 🙂
Ja byłam u dwóch neurologopedow i mówią że jest ok. Ale ja nie wiem do końca czy tak jest... Nie wierzę już nikomu. Mój ma rok i wiele problemów bo i refluks i alergia wielopokarmowa. Nie mam wyboru musi pić samo mleko. Od kilku dni nawet strzykawka ciężko nakarmić bo się wykręca i ucieka! Jakby ktoś widział to karmienie to powiedziałby wariatka. Ale ja tlko takim sposobem uciekam od sondy. Inaczej nie umiem i lekarze nie pomagają. Moja psychika już dawno siadła gdyby nie starsza córeczka to nie wiem jak bym się trzymała. Kto tego nie przeżył nie zrozumie mnie nigdy. A teksty że zglodnieje to zje później nic nie działają na syna. Potrafi pół dnia nie jeść i jak zje to max 60 ml. Wczoraj zjadł o 19 i w nocy nic bo wstawałam do niego ale nie chciał i nad ranem o 6 zjadł.. Uwaga! 40 ml i wywraca się i nie chce więcej. Czy to normalne!

Trzymam kciuki żebyście szybko znaleźli kogoś kto Wam pomoże. U nas dopiero koło roku wyszło jak Mała przy większych kawałkach wymiotowała . Po specjalnych ćwiczeniach zaczęła normalnie jeść. Szkoda tylko że tyle lekarzy Ją widziało i dwóch cdl i nikt tego nie zobaczył a Ona się męczyła przy jedzeniu.
To za pierwszym razem neurologopeda stwierdził te słabe mięśnie twarzy i po tym wszystkim zaczęła lepiej jeść?

Ja byłam u dwóch neurologopedow i mówią że jest ok. Ale ja nie wiem do końca czy tak jest... Nie wierzę już nikomu. Mój ma rok i wiele problemów bo i refluks i alergia wielopokarmowa. Nie mam wyboru musi pić samo mleko. Od kilku dni nawet strzykawka ciężko nakarmić bo się wykręca i ucieka! Jakby ktoś widział to karmienie to powiedziałby wariatka. Ale ja tlko takim sposobem uciekam od sondy. Inaczej nie umiem i lekarze nie pomagają. Moja psychika już dawno siadła gdyby nie starsza córeczka to nie wiem jak bym się trzymała. Kto tego nie przeżył nie zrozumie mnie nigdy. A teksty że zglodnieje to zje później nic nie działają na syna. Potrafi pół dnia nie jeść i jak zje to max 60 ml. Wczoraj zjadł o 19 i w nocy nic bo wstawałam do niego ale nie chciał i nad ranem o 6 zjadł.. Uwaga! 40 ml i wywraca się i nie chce więcej. Czy to normalne!
Moj zjadl 70ml o 1 w nocy, potem o 8 60ml 🤦‍♀️ I tez nie ma sily zeby go nakarmić. Zawsze jadl jeszcze o 5 rano, ale dzisiaj sie obudzil wczesniej i nawet nie tknął mleka. Super weekend bedzie :/

To za pierwszym razem neurologopeda stwierdził te słabe mięśnie twarzy i po tym wszystkim zaczęła lepiej jeść?
Tak za pierwszym razem i po tyg ćwiczeń moje życie się powoli zmieniało. To co wiem na pewno to to że moja córka miała już dość mleka bo potem nie chciała go tknąć.Byłam od Jej urodzenia u wielu specjalistów od gastro , alergologów , dermatologów, pediatrów robiłam panel pediatryczny oczywiście wszystkie podstawowe badania , przechodziłam przy kp na restrykcyjna dietę i powoli włączałam każdy składnik i wiele wiele innych.

Dzisiaj u nas dramat z jedzeniem. Nie chce jesc i kropka. Zjadł ledwo 220ml mleka, a prawie trzynasta. Już nie mam sposobow na niego :(

A brzydziło ją jedzenie? Wypluwała?
Mój synek tez ma słabe napięcie w buzi,logopeda robi masażyk tj. wkłada palec mu do buzi i uciska dziąsła...ale to nic nie daje. Na dodatek mały ma jeszcze większy odruch wymiotny. Moze trafilismy na złego logopedę :/
Tak za pierwszym razem i po tyg ćwiczeń moje życie się powoli zmieniało. To co wiem na pewno to to że moja córka miała już dość mleka bo potem nie chciała go tknąć.Byłam od Jej urodzenia u wielu specjalistów od gastro , alergologów , dermatologów, pediatrów robiłam panel pediatryczny oczywiście wszystkie podstawowe badania , przechodziłam przy kp na restrykcyjna dietę i powoli włączałam każdy składnik i wiele wiele innych.

Dzisiaj u nas dramat z jedzeniem. Nie chce jesc i kropka. Zjadł ledwo 220ml mleka, a prawie trzynasta. Już nie mam sposobow na niego :(
Wiem jakie to trudne i dołujące. Ale póki się nie znajdzie rozwiązania i diagnozy to w całej tej sytuacji trzeba szukać jakiś pozytywów np. Że nie wymiotuję jak coś zje, ja się tak staram robić choć jest to mega trudne..

Wiem jakie to trudne i dołujące. Ale póki się nie znajdzie rozwiązania i diagnozy to w całej tej sytuacji trzeba szukać jakiś pozytywów np. Że nie wymiotuję jak coś zje, ja się tak staram robić choć jest to mega trudne..
Szukam, szukam. A najbardziej to licze ze to sie w koncu odmieni i bedzie lepiej. Czekam bardzo na ten moment

reklama
A brzydziło ją jedzenie? Wypluwała?
Mój synek tez ma słabe napięcie w buzi,logopeda robi masażyk tj. wkłada palec mu do buzi i uciska dziąsła...ale to nic nie daje. Na dodatek mały ma jeszcze większy odruch wymiotny. Moze trafilismy na złego logopedę :/
Jak była mniejsza to wypluwała później zaciskała buzię i nie dało się Jej nakarmić. My ćwiczyliśmy codziennie 3razy dziennie przez kilka tyg ale już po tygodniu widziałam różnice. Skończyły się wymioty i powoli zaczęła coraz więcej jeść. Konsultacja z innym neurologopedą jeżeli masz taką możliwość nie zaszkodzi a może tylko pomóc 🙂

Do góry