reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dwuletnie dziewczynki.... :)

HALO! Co tu takie pustki???
Ja właśnie skończyłam prasować.Robie to zawsze wieczorkiem,gdy mała już śpi.Przy niej musiałabym co dwie minuty odchodzić od żelazka!
Dziewczyny! Kąpiecie Wasze pociechy codziennie? Kąpiel w wannie z pianką czy szybki prysznic?
Ja przyzwyczaiłam Paulę do codziennego pluskania w wannie pełnej pianki i....teraz ciężko jej zrobić szybki prysznic....
Tak nawiasem,to wode mamy w Irlandii za darmo,więc przynajmniej mnie to nie kosztuje.HA!
Jak tam u Was?
Pozdrawiam!!!
Dobranoc...

reklama
cze
ja na krotko...
nie dlugo uciekamy z domku..
ZUzia tez lubi bardzo kapac sie w pianie,ale jesli jest potzrba wziecia szybkiego prysznicu to nie a problemu.Klopot jest z plukaniem wlosow,prawie zawsze jest placz.

Zagadka?
Ile dzisiaj Zuzia ma spinek na glowie?Nie przeszlo jej jeszce,i kaze sobie ich duzo zakladac?
Dla zwycizcy wistualne ciacho ;D

Katka

No dobra bylas blisko...8 spinek,,jej glowa wygladala jak kwiecista laka.

Tu jest to ciacho..... .........................................................................................

O kurde pusta dziura juz ktos zjadl!!! a to skandal!!!!!!!!!!!
;D

Mloda dzisiaj do kapieli wziela sobie taka duza,plastykowa lyzke (np.do kompotu) i twierdzila ze gotuje,zupe pianowa".jej smakowala,Zreszta w kolko pije wode z wanny.Juz nie wiem jakich argumentow uzywac.Ten ,ze wyrosna jej muchomory na jezyku (sama wymyslilam :D) albo bedzie ja bolal brzuch,nie robi na niej zadnego wrazenia.

Pozdrawiam

O rany!!!! Katka!!! Mam ten sam problem!!
Paulina uwielbia pić wode z wanny! Ja jej tłumacze,że umrze. Pytam: "chcesz umrzeć" a ona kiwa głową ,ze nie i ma taką smutną minke.....a za minute znowu pije !!!!! Nie wiem jak ją tego oduczyć.
Poza tym ok.
U nas niby wiosna,ale nocami strasznie zimno. brr...
Całe szczęście,że Paula jeszcze nie chwyciła żadnego choróbska.
Pozdrawiam gorąco!!!

Czesc dziewczyny!
Wrocilam juz i pierwszy rzut byl do kompa.Hi,hi,hi
Ale mam zaleglosci.Musze je szybko nadrobic.Narazie uciekam.Pozdrawiam wszystkie mamy i coreczki!

reklama
O kurcze!!! :o

Ale sie narobilo!Przede wszystkim Katka gratuluje brzuszka!!!!!!!!!!!!!!!!!A jednak!
Rzeczywiscie musisz teraz na siebie bardziej uwazac,a Zuzia jeszcze tego nie rozumie.

adusia0503 Witam serdecznie!Ciebie i Twoja corcie!Ja pochodze z Dabrowy Gorniczej.To calkiem niedaleko Katowic :)

Wiśnia zapraszamy do wspolnego obgadywania naszych corek :)

Dziewczyny!
Jednak sluszne jest to powiedzenie ze "wszedzie dobrze,ale najlepiej w domu".Zuzia bardzo tesknila przez caly ten czas.Jeszcze pierwszy tydzien to byla dla niej nowosc.Nowe zabawki,dziadkowie,babcie,ciotki i wujkowie w ogromnych ilosciach nawiedzajacy nasz dom.Bylo milo.Ale od jakichs dwoch tygodni slyszalam tylko caly czas:Kiedy przyjedzie tatus i zabierze stad Zuzie i mame do domku.Wspominala tez swoje zabawki i miejsca,gdzie chodzimy na spacer.To jednak ciekawe,dlaczego bardziej jest zwiazana z tym miejscem...

Zuzia podobno urosla.Tak twierdzi moj maz,ktory nie widzial jej trzy tygodnie.Ma numer buta 25.Przeciez to kajak (to po tatusiu - numer 45)!!!
Wiecej i wyrazniej mowi.Buduje juz cale zdania.
Wreszcie nauczylam ja korzystac z nakladki na muszle,a wiec nocnik poszedl do lamusa.
Znowu spi w dzien.Nie wiem jak mam sie z tego cieszyc.
Nie pije juz tyle w nocy i lepiej spi,ale niestety jak sobie przypomni to trzeba ja brac do "duzego lozka" :)
Nie sprawia nawet teraz klopotow,odpukac!!!Czasami tylko jest placz o bajke.Wlasnie moje dziecko odkrylo Krecika.I to teraz jest najulubiensza bajka.Zakupilam odpowiednia ilosc krecikow na plytach. ;D
Moje dziecko potrafi juz usiedziec w miejscu 5 minut :).Sukces.Buduje z klockow,ktore przedtem byly dla niej malo interesujace.A czy Wasze kobietki umieja ulozyc puzzle?Bo moja za nic nie potrafi pokojarzyc o co chodzi.
Zuzia ciagle teraz mowi:niech juz bedzie ta wiosna,albo :Zuzi zabawki to Zuzi skarby i mamusia nie moze ruszac.

Wogole to sie ciesze ze wrocilam.Ale milo byla sie zobaczyc ze starymi znajomymi.Okazalo sie,ze mam spotkanie klasowe w dziesiec lat po maturze.Wiec do Polski pojedziemy w maju.
Jak zgram zdjecia to cos wstawie nowego.Narazie pozdrawiam.Pa

Do góry