reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże przyrosty Bhcg

Ok, a czy to ma jakieś znaczenie dla wyników jeśli badania były robione w innych laboratoriach ?

reklama
Ok, a czy to ma jakieś znaczenie dla wyników jeśli badania były robione w innych laboratoriach ?
Niektóre dziewczyny tu mówią że tak, ja słyszałam o jednym takim przypadku, że w zależności od labo było ponad 300 jednostek różnicy. Ale nie powiem Ci czy to jest reguła czy przypadek.

Byłam na usg. Jest pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym i są zaczatki zarodka. Lekarz powiedział że mam więcej nie badać bhcg, bo tylko niepotrzebnie się będę stresować.

Byłam na usg. Jest pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym i są zaczatki zarodka. Lekarz powiedział że mam więcej nie badać bhcg, bo tylko niepotrzebnie się będę stresować.
Bardzo się cieszę ;) lekarz ma rację, teraz bardziej miarodajne będzie usg :) teraz tydzień- dwa poczekaj i idź sprawdzić czy jest serduszko. Trzymam cały czas kciuki ;)

Dziekuje. Tak właśnie zrobię, w przyszłym tygodniu pójdę na usg może już będzie serduszko. Dzisiaj jest 5 tydzień 2 dni według owulacji a według ostatniej miesiaczki dokładnie 6 tygodni. Czy to normalne że jest na tym etapie tylko ciałko żółte i początki zarodka ?

Tak, tak jak Ci już tu koleżanka napisała zarodek widać koło bety 10000 czyli 6-7 tydzień. Jeżeli wiesz kiedy była owulacja to wychodzi na to że Twój maluszek ma jeszcze trochę czasu żeby się pokazać :)

Z dużych przyrostow bety powinnaś się tylko cieszyć, u każdej kobiety beta rosnie indywidualnie ale powinna Co najmniej rosnąć o 66% w przeciągu 48h. Cześć lekarzy uważa że duże przyrosty bety wiążą się z ciążamii mnogimi, ale nie w każdym przypadku. Nie masz się czym martwić ;) przy becie ok.1000 widać pecherzyk, a przy becie ok.10000 zarodek z bijącym serduszkiem.
P.s. Nie rób już bety bo przy wartościach które Ty masz w tej chwili, beta może już wolniej rosnąć i teraz bardziej miarodajne będzie usg;) po co się niepotrzebnie stresować :)
Ta beta to uzależnia 😂ja w 33 dc miałam 772 a wczoraj w 36 3202 niestety progesteron mi spadł na 13 dostałam luteinę dopochwowo 2x1 i biorę od 2 tyg duphaston 2x1.trzymajvie żeby wszystko było dobrze.

reklama
Do góry