reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drzemki dzienne i rozkład dnia

reklama
Igu wstaje o 8, Hania podobnież ostatnio, choć czasem wstaje o 7 lub wcześniej. Igu śniadanko Hania cyc. Potem Hania idzie spać około 9 (lub później jeśli wstanie o 8), wstaje ok 11 i razem kładą się o 13 (Igu po II śniadaniu Hania po cycu i zupce warzywnej). Igu zaczyna zasypiać samodzielnie, co jest zasługą mojego kochanego męża. Igu śpi 1,5-2h i je obiad. Hania dłużej, budzi się po 16 i je cyca. Potem o 18 Igu dostaje kaszkę na mleku lub zupę mleczną a Hania o 18.30 butelkę. Hanię potem kąpiemy wspólnie i idzie spać o 19 na noc. Igu idzie się kąpać o 19.50 i po "czytaniu" "Pana Kuleczki" idzie do łóżka. Zasypia z reguły przed 21.

Hania budzi się w nocy ok 12 i o 4. Czasami udaje jej się trochę lepiej pospać.

Pzdr

Aga

Zgred:tak: gratuluję, idealnie dograny rozkład dnia. Domyślam sie ile pracy musieliście włożyć, żeby tak rozplanować i wprowadzić w życie ten schemat.Jestem pod wrażeniem.Hmm a ja z jednym dzieckiem mam czasami kłopot, bo co rusz mi się coś poprzestawia:sorry:

Dzieki... Wlasciwie ni bylo tak trudno, bo Igu mial bardzo dopracowany rozklad i H si e dostosowala. Chociaz dlugo to trwalo zanim zgraly sie te ich drzemki no i usypianie w 1 pokoju to tez bylo wyzwanie :)

Aga

U nas raczej bez zmian
wstaje ok 7.30 śniadanie
10,00 deser
12.00 zupka
13,00 drzemka do 14,30
drugie danie
owoce
kolacja
19,00 kąpiel
kaszka i spanko

A propos czytania. Moja uwielbia jak jej czytam. Kupiłam jej całą serię klasyki bajek z twardymi stronami i ładnymi obrazkami. Jest dość mało tekstu więc jest w stanie wytrzymać. Leży jak zaczarowana, spokojnie i ew. dorabia "efekty dźwiękowe" , tzn. jak np. na stronie jest konik itd.
Ja najbardziej lubię Śpiącą królewnę, bo na końcu Ania zawsze daje mi buzi (gdy książe całuje królewnę, żeby ją obudzić) :-);-)
Mamy umowę, że czytamy zawsze 3 książki, bo Ania to kazałaby mi za każdym razem czytać cały zbiór :-D. Powoli umiem je już wszystkie na pamięć. Na szczęście zamówiłam już kolejne. Właśnie czekam na przesyłkę.
Bardzo wam polecam tą serię. W księgarniach ostatnio trudno znaleźć klasyczne bajki. Nie mówiąc już o tym, żeby były z twardymi stronami. W księgarniach to ew. bajki Disneya lub Teletubisie.
Te co ja kupiłam są też bardzo tanie - 2.61 zł za sztukę.
Podaję link: Wydawnictwo Zielona Sowa
Dział: Dla Dzieci i Młodzieży Seria: Moja Pierwsza Książeczka

moj za to nie daje mi czytac. jak tylko zaczynam to wyrywa mi ksiazke :)

Zgred, wlasnie najbardziej boje sie tego usypiania w jednym pokoju. Wczoraj z racji zabkowania Wiktor dal mi taki popis krzyku ze jak sobie pomyslalam ze np po godzinnej walce z uspieniem mlodszego Wiktor nagle wyskoczylby mi z takim rykiem to nie wiem co bym zrobila :/

Dzięki Mandarynka już zrobiłam zamówienie:-) Pola też uwielbia czytać, jak tylko kogoś dopadnie krzyczy czytamy, czytamy i się cieszy i piszczy z radości.

reklama
moj Wiktor po prostu nie lubi jak mu chce cos czytac :( szkoda bo zawsze sobie tak wyobrazalam ze bede mu bajki na dobranoc czytac.

Do góry