reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drzemki dzienne i rozkład dnia

Moja Ania też tydzień temu miała tak, że dwa dni pod rząd nie spała w ciągu dnia, ale potem w nocy spała 12,5 h, choć zasnęła dopiero o 20.30.
Ale ostatnio widzę, że ona w ogóle nie jest zmęczona, nawet do 17, a potem jak walnie z tatusiem w kimę (mama w pracy) to śpią nawet 2 godziny potem mi dziecko chodzi późno spać :wściekła/y: No, ale przecież tatuś MUSI się zdrzemnąć po pracy, bo jest TAKI zmęczony :wściekła/y:

reklama
Widzisz Mandarynka nasze dziecici zawsze byly sowkami tak jak my. No i dlatego teraz mamy ten problem. Alek mi spi w dzien ostatnio co drogi dzien. Tzn. Jeden dzien spi tak jak dzis z godzine, poltora to pojdzie spac niestety ok 23 jak dobrze pojdzie:crazy: jutro bedzie odsypial do jakiejs 10- 10.30 wiec juz w dzien nie zasnie ale pojdzie spac wczesniej ok 21. Za to na nastepny dizen wstanie ok 9 rano wiec znowu bedzie pewnie spal w dzien i znowu pozno pojdzie spac i tak cykl sie ostatnio powtarza:confused2: To chyba jakis etap przejsciowy przed odstawieniem sobie drzemki zupelnie:eek:

A ja wam powiem coś dziwnego:

Jak Pola chodzi do żłobka (tam mają drzemkę 1,5 godz.) śpi w nocy około 10godz.; a jak zostaje z nami w domu w południe śpi ciągiem od 3 do 4 godzin!!!! i w nocy śpi 11-12 godz.- czyli dłużej, choć jest bardziej wypoczęta:szok::cool:

Kasiunka to ciekawe, u nas też coś się zmienia ostatnio, zwykle w dzień śpi nie krócej niż 2 godziny, a wieczorem od 21.00 do 8.00 rano.A tu od paru dni zmiana, wieczorem nie moze zasnać do 21.30, rano budzi się o 7.40, a dzisiaj w dzień spała tylko godzine.Szkoda bo ja już miałam wszystko poustawiane pod ten rytm dnia:sorry:Liczę, ze ta zmiana czasu, która nas czeka spowoduje, ze wreszcie, znowu moja córcia bedzie zasypiała o 20.00, bo marzy mi się, żeby mieć trochę wieczoru dla siebie:-D

laski kiedy przestawiamy czas???
Pewnie zima dzieci beda spaly dluzej,licze na to

ciekawe Kasiunka,moze Pola w domu mimo wszytsko wiecej robi niz w przedszkolu,jest u siebie i dobrze jej sie spi;-):-)A ile godzin jest w przedszkolu,jak wogole sie am czuje,jak ja zostawisz nie palcze,a jak przychodzisz po nia to pewnie bardzo sie cieszy???

heh przestawianie przestawianiem ale nie sądzę żeby Wiktor wstał w związkuz tym później :) pewnie będzie tak że jak teraz wstaje o 7 to po zmianie będzie wstawał o 6 :/

reklama
Maxin Pola w miarę dobrze znosi żłobek. To znaczy kilka pierwszych dni było ciężkich, ale potem już w porządku , cieszy się , że idzie do "cioci i dzidzi". Jak wchodzimy na salę chętnie idzie się bawić z dziećmi, albo z panią. Jak ją odbieram robi pa pa paniom, krzycząc: ciooocia pa-pa, pa-pa. Także chyba nie jest źle. Cieszy mnie, że aktywnie spędza tam czas- chyba bardziej niż ze mną. Dzieci tam rysują- pierwsze prace wiszą na tablicach, grają w różne gry edukacyjne, czytają bajki, tańczą i robią wiele innych rzeczy... Same uczą się jeść, siadać na nocniczek, pić z normalnego kubka, myć zęby- tak więc myślę, że fajnie .

Do góry