reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drugi trymestr ciazy

Imagi_nacja

Fanka BB :)
Hej dziewczyny.

Czy wy tez tak macie raz na jakiś czas w nocy że nie możecie znaleźć sobie miejsca bo co się obracanie to czujecie się takie ociężałe? Masakra ja dzisiaj się tak umeczylam, niby mam poduszkę ciążową ale dzisiaj na niej było mi mega niewygodnie 😅

reklama
Totalnie Cię rozumię. Ja nie potrafię spać na boku i nauka takiego spania jest trudna. Budzę się wielokrotnie żeby przekręcić na drugi bok. Poduszka pomaga ale nie jest idealnie.

Totalnie Cię rozumię. Ja nie potrafię spać na boku i nauka takiego spania jest trudna. Budzę się wielokrotnie żeby przekręcić na drugi bok. Poduszka pomaga ale nie jest idealnie.
Powiem ci dla mnie to katorga 😅 bo zawsze spałam na brzuchu a teraz to spanie i przekładanie się z boku na bok to jest ciężar już dla mnie 😂

Powiem ci dla mnie to katorga 😅 bo zawsze spałam na brzuchu a teraz to spanie i przekładanie się z boku na bok to jest ciężar już dla mnie 😂
czyli nie jestem jakąś dziwaczką, która jako jedyna śpi na brzuchu? 😉 mój partner śpi tylko na boku i zupełnie nie rozumie w czym problem. A nadal wstajesz w nocy do toalety?

czyli nie jestem jakąś dziwaczką, która jako jedyna śpi na brzuchu? 😉 mój partner śpi tylko na boku i zupełnie nie rozumie w czym problem. A nadal wstajesz w nocy do toalety?
Cały czas 🙈 18 tydzień a ja muszę w nocy z minimum 3 razy wstać na siku 🙉 A ty? Mój mąż to samo, nie ma problemu spać na boku, czy na wznak a mnie od zawsze było niewygodnie a teraz jeszcze jak jest trochę brzuszek to już w ogóle przeszkadza mi się przekręcić 😂

Cały czas 🙈 18 tydzień a ja muszę w nocy z minimum 3 razy wstać na siku 🙉 A ty? Mój mąż to samo, nie ma problemu spać na boku, czy na wznak a mnie od zawsze było niewygodnie a teraz jeszcze jak jest trochę brzuszek to już w ogóle przeszkadza mi się przekręcić 😂
czasami uda mi się przespać noc beż wstawania ale zwykle przynajmniej raz wędruję do toalety. Myślałam, że w II trymestrze nie będę miała takich problemów. Dziś dodatkowo dostałam jakis przedwczesnych lęków (21 tc) z powodu porodu i nie mogłam zasnąć. 😞

czasami uda mi się przespać noc beż wstawania ale zwykle przynajmniej raz wędruję do toalety. Myślałam, że w II trymestrze nie będę miała takich problemów. Dziś dodatkowo dostałam jakis przedwczesnych lęków (21 tc) z powodu porodu i nie mogłam zasnąć. 😞
Ja mam leki z powodu jakiś kłuć, czy boli brzucha od razu mam złe myśli 🙈 Ta ciąża mnie wykańcza

Ja mam leki z powodu jakiś kłuć, czy boli brzucha od razu mam złe myśli 🙈 Ta ciąża mnie wykańcza
Kłucia są na szczęście normalne w tym okresie. Z książki, którą mam wynika, że zdarzają się bóle spowodowane rosnącą macicą i rozciągającymi się więzadłami. Mój lekarz też się nimi nie przejmuje. 🙂 Chyba każda przyszła mama na tym forum czymś się stresuje. Chyba nie jest tak źle? 😀

reklama
Jak zaczal rosnac brzuch i musialam sie przestawic na spanie na boku to bylo ciezko, ale z dnia na dzien jest co raz lepiej. Mozna sie przyzwyczaic 😀

Do góry