reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie co 3h / małe przyrosty/ rozproszenie przy piersi

Jeśli 50 centyl, to skąd myśli, że jest słaby przyrost? Lekarz uważa, że ma słaby przyrost, a mówi że 50 centyl? Coś mi tu nie gra😉
Jeśli to tylko twoje wrażenie o słabym przyroście, a dziecko jest w 50 centylu to nie ma powodów do obaw.
Ja mówię, że ma słaby przyrost 🤣,bo jednak 100g na tydzień to dużo mniej niż norma od 180g. Lekarz liczył od najniższej wagi całościowo i mówi, że ok póki co, warto obserwować,ale mi nie daje to spokoju.

reklama
Ja mówię, że ma słaby przyrost 🤣,bo jednak 100g na tydzień to dużo mniej niż norma od 180g. Lekarz liczył od najniższej wagi całościowo i mówi, że ok póki co, warto obserwować,ale mi nie daje to spokoju.
Słuchaj się lekarza, bo to się patrzy faktycznie całościowo.

Mój syn też miał etap rozpraszania się przy jedzeniu i odrywania od piersi w wieku kilku miesięcy. Kombinowałam wtedy i karmiłam go przez sen (bo usypiał przy piersi i potem śpiąc sporo doił). Z perspektywy czasu uważam, że byłam nadgorliwa. Głodne dziecko samo upomni się o mleko.

Mój syn też miał etap rozpraszania się przy jedzeniu i odrywania od piersi w wieku kilku miesięcy. Kombinowałam wtedy i karmiłam go przez sen (bo usypiał przy piersi i potem śpiąc sporo doił). Z perspektywy czasu uważam, że byłam nadgorliwa. Głodne dziecko samo upomni się o mleko.
No ja właśnie też nadgorliwa w tym temacie 🫣

Do góry