reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Załączniki

• 27287576-e520-4a42-8995-38d7f39cd46d.jpeg
    27287576-e520-4a42-8995-38d7f39cd46d.jpeg
    44,4 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Oj, pracowałam rok na takie zmiany na recepcji hotelowej.
Na szczęście znalazłam pracę w zawodzie i przeszłam na jedną zmianę.

No właśnie dosypiając nocki, wstawałam często o 15, a na 19 znowu trzeba było iść do pracy.
Ja nie jestem stworzona do pracy nocami.

Ja pracuję przeważnie dzień, następnego dnia noc no i dzień po nocy mam "wolny", ale wiadomo jak to po nocy, dzień przerwy (i wtedy właśnie mam najwięcej czasu na pozałatwianie różnych spraw) i znów od nowa. Czasem z wyjątkami po kilka zmian dzień po dniu. Miałam okazję pracować trochę na ósemki, ale zupełnie się w tym nie odnalazłam.

a to nie jest przypadkiem ten test czynnościowy prolaktyny?
no właśnie nie mam pojęcia 🤦🏻‍♀️ googlam googlam i jeśli dobrze rozumiem to jesli ta makro prolaktyna jest 0 to chyba ok ale w życiu o tym nie słyszałam 🙄

edit to znaczy nawet nie wiem czy u mnie jest 0 i dobrze patrze, w zyciu takiego cholerstwa nie widzialam. az sie boje myslec po co lekarz mi to sprawdzal ale w sumie gdy przyszlam do niego z TSH ponad 5 to prolaktyna byla troche ponad max

no właśnie nie mam pojęcia 🤦🏻‍♀️ googlam googlam i jeśli dobrze rozumiem to jesli ta makro prolaktyna jest 0 to chyba ok ale w życiu o tym nie słyszałam 🙄

edit to znaczy nawet nie wiem czy u mnie jest 0 i dobrze patrze, w zyciu takiego cholerstwa nie widzialam. az sie boje myslec po co lekarz mi to sprawdzal ale w sumie gdy przyszlam do niego z TSH ponad 5 to prolaktyna byla troche ponad max
Od razu powiem, że się nie znam.
Ale jak tak czytam to wygląda mi to dobrze. Pierwsze badanie prolaktyny jest normalne, drugie wykonuje się po obciążeniu jakimiś lekami i liczy się stosunek tych wyników. U Ciebie wyszedł ponad 1 co jest większe od 0,76 więc jest git. Ja to tak rozumiem.

Dziewczyny,

Mi spadła beta... Właśnie wracam od lekarza. Prawdopodobnie biochem. 😢
Bardzo mi przykro. Wiem co czujesz, miesiąc temu przechodziłam to samo. Przytulas dla ciebie
Jeszcze 40 minut, wtedy miną trzy godziny.

Idę ogarniać śniadanie do pracy.
Sikasz??? Bo tu się czeka... ile można gotować z pełnym pęcherzem;)

@nikaplis pierwszy raz takie coś widzę więc nie wypowiem się

@Bolilol jak wizyta?

@hachette jak maluszki? Ile jest?

Od razu powiem, że się nie znam.
Ale jak tak czytam to wygląda mi to dobrze. Pierwsze badanie prolaktyny jest normalne, drugie wykonuje się po obciążeniu jakimiś lekami i liczy się stosunek tych wyników. U Ciebie wyszedł ponad 1 co jest większe od 0,76 więc jest git. Ja to tak rozumiem.
dziekuje, ja przyjmuje ze sie znasz i ze masz po prostu super racje w tym ;) no ale pewnie zadzwonie do lekarza bo moje jak widac magiczne 25mg letroxu juz sie prawie konczy

@Bolilol wybacz, że się opierdzielam 😆 jutro rano zatestuję, ale tylko dlatego, że idę wieczorem z pracy na piwo i chcę mieć czyste sumienie, choć nie oczekuje cudu🥸

reklama
Do góry