reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Druga ciaza!

ja zasze chciałam mieć między dziećmi 5 lat różnicy ....i mam :-):-):-):-):-) moja kochana trójeczka ale mój kochany się śmieje że za 2 lata to będzie miał stresa jak znów się mamuśce instynkt macierzyński odezwie :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Ja chciałam żeby między moimi dzieciaczkami były 2-3 lata różnicy. Ale chcieć a mieć...Będzie ponad 4 lata różnicy, ale już wiem, że druga też dziewuszka. Myślę, że się jakoś dogadają;-) Tylko znów zaczynam strasznie bać się porodu chociaż wiem, że da się to przeżyć.

Bedzie dobrze:-) u mnie miedzy córka a najmlodszym synkiem jest 4 lata roznicy i relacje miedzy nimi sa super:tak: a poród przezyjesz;-) wazne jest dobre nastawienie...

My z mężem zaczęliśmy myśleć o drugim zaraz po pierwszym porodzie:) Uznaliśmy, że im mniejsza różnica wieku tym lepiej. I tak po 4 miesiącach podjęliśmy starania - pierwsza próba i ciąża;).
Cieszę się, ale troszkę boję się tego jak to będzie wyglądać - dwa małe brzdące, to pewnie będzie dosyć trudna sytuacja.

MUCHA, dasz radę. Kiedy urodziłam Bastka Natalka miała 1,5 roczku, tez jeszcze maluszek. Ja nie miałam w domu pomocy ze strony rodziny a P. pracował od razu po kilkanaście godzin. Dałam radę, Ty tez dasz. U mnie najgorszy był pierwszy miesiąc - Bastek przez 30 nocy nie spał tylko krzyczał...jak któregoś razu podliczyłam, wyszło mi że przez cały tydzień spałam w sumie 12 godzin w 20 kilku kawałkach. to było straszne:) a potem kupa szczęścia i radości:) dasz radę, co masz nie dać:)

reklama
Myśmy od razu wiedzieli, ze chcemy miec co najmniej dwójke.Ja zawsze marzyłam o trójce. Starania zaczeliśmy jak Lolo mial nieskończone dwa lata jednak musieliśmy przerwac ze wzgledu na moje zdrowie. No i wyszło ta, ze jest między nimi 4 lataa i miesiąc róznicy i teraz jestem baaardzo zadowolona z takiej róznicy wieku. Starszak jest zakoc hany w juniorku, a juniorek caly sie rozpromienia na widok brata i oderwac nie moze od niego oczu. Potem pewnie nie jedna bójke zalicza hi hi hi. I nie było tak zle jak sie obawaiałam. Teraz mnie się marzy trzeci jak junior bedzie miał z 5,6 lat ale maz na razie nie chce...Ale powiedział, że pomyslimy jak bedzie mial te 5 lat wiec całkiem sprawa zamknięta nie jest hi hi hi

Do góry