reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Druga ciąża "problem"

Kaśka21

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, w 1 ciążę zaszłam 4 lata temu (25 lat) za 1 razem, teraz (29 lat) od 2 miesięcy (z testami owulacyjnymi) się nie udało jeszcze.

Nie dramatyzuję i się nie martwię jakoś bardzo, bo już 1 dziecko mam, daję sobie czas, chciałabym po prostu poznać wasze podobne historie dla zabicia czasu i może lekkiego uspokojenia 😘

Zaznaczę, że biorę od 4 miesiecy kwas foliowy i 3 miesiące temu byłam u ginekologa na USG jajników, mówiła że wszystko ok.

Dziękuję Wam i ściskam wszystkie 🫶

reklama
2 cykle w staraniach to prawie jak nic. A robiłaś sobie podstawowe badania typu morfologia, mocz, tsh?
Nie, jeszcze nic, ginekolog poleciła mi tylko USG jajników (może że względu na moją 1 ciążę i brak problemów). Tak jak mówię, pytam z ciekawości, jeszcze się nie denerwuję, zacznę dopiero jak jeszcze z pół roku się nie uda :)

Hej dziewczyny, w 1 ciążę zaszłam 4 lata temu (25 lat) za 1 razem, teraz (29 lat) od 2 miesięcy (z testami owulacyjnymi) się nie udało jeszcze.

Nie dramatyzuję i się nie martwię jakoś bardzo, bo już 1 dziecko mam, daję sobie czas, chciałabym po prostu poznać wasze podobne historie dla zabicia czasu i może lekkiego uspokojenia 😘

Zaznaczę, że biorę od 4 miesiecy kwas foliowy i 3 miesiące temu byłam u ginekologa na USG jajników, mówiła że wszystko ok.

Dziękuję Wam i ściskam wszystkie 🫶
Oooj spokojnie, 2 miesiące to bardzo bardzo krótko 🙂
U mnie było różnie, od 1 do 5 cykli.
Super, że się tak przygotowujesz. Tak jak pisała jedna z dziewczyn - warto zrobić jeszcze badania krwi.
Powodzenia! 🙂

Oooj spokojnie, 2 miesiące to bardzo bardzo krótko 🙂
U mnie było różnie, od 1 do 5 cykli.
Super, że się tak przygotowujesz. Tak jak pisała jedna z dziewczyn - warto zrobić jeszcze badania krwi.
Powodzenia! 🙂
U nas pierwsza ciąża była po 8 miesiącach (poronienie), potem po czterech i teraz ledwo odzyskałam okres po tamtej ciąży. Czyli generalnie pierwsza zdrowa ciąża to po 12 miesiącach a kolejna jak na razie utrzymana w 1 cyklu. Także jest dokładnie tak jaj piszesz :)

W pierwszą ciążę zaszłam w wieku 29 lat od razu za pierwszym razem . Można powiedzieć, że tylko wróciłam od siostry bo tam zajmowałam się jej dzieckiem tydzień I spontaniczna decyzja była- czas na dziecko . I bum zaszlam w ciążę. Bez zadnych przygotowan , badan , suplementow . Teraz po ponad roku przyszła decyzja o drugim dziecku i jak narazie 2 cykle starań i nic. 😜 A badania z krwi przed staraniami zrobione , wizyta u gin też, suplementy biorę. Ale ja do cierpliwych nie należę . Powiedziałam sobie ,że jak już za 3 razem nie wyjdzie to koniec ze staraniami , suplementami i badaniami 😜

W pierwszą ciążę zaszłam w wieku 29 lat od razu za pierwszym razem . Można powiedzieć, że tylko wróciłam od siostry bo tam zajmowałam się jej dzieckiem tydzień I spontaniczna decyzja była- czas na dziecko . I bum zaszlam w ciążę. Bez zadnych przygotowan , badan , suplementow . Teraz po ponad roku przyszła decyzja o drugim dziecku i jak narazie 2 cykle starań i nic. 😜 A badania z krwi przed staraniami zrobione , wizyta u gin też, suplementy biorę. Ale ja do cierpliwych nie należę . Powiedziałam sobie ,że jak już za 3 razem nie wyjdzie to koniec ze staraniami , suplementami i badaniam
Ja 1 nie planowałam, brałam tabletki, zapomniałam wziąć nowe opakowanie tabletek (wzięłam jakieś 5 dni później) i byłam od razu w tym cyklu w ciąży. Dlatego też jakoś mi się tak w głowie ubzdurało, że i teraz będzie pewnie od razu, ale im więcej czytam tym bardziej wiem, że muszę być cierpliwa :)

reklama
Do góry