frez.ja1987
Fanka BB :)
Bzdura! Miesiączka nie zawsze występuje po 14 dniach. Prawidłowa, umożliwiająca zajście w ciążę, faza lutealna trwa minimum 10 maksimum 16 dni. Jeżeli jest krótsza lub dłuższa (oczywiście z wyjątkiem tej dłuższej kiedy zachodzi się w ciążę) to znaczy o problemach hormonalnych.Czy jesteś pewna, że jest 17 dni po owulacji? Pytam, bo ostatnią owulację miałam monitorowaną, wiedziałam, że wystąpiła w jeden z wtorków i po 14 dniach nie dostałam okresu. Ani po 15, 16, 17 tylko dokładnie po 21 dniach od owulacji, czyli 3 tyg. Pytałam doktora o to. Powiedział, że okres występuje zawsze po 14 dniach od owulacji i jeśli go nie było, a wystąpił później, to pewnie byłam w ciąży i bardzo wcześnie poleciała. Sam fakt, że jesteś 17 dzień po owulacji i okresu nie ma, jest zastanawiający. Wypróbuj inne te same testy które masz w domu. Ja miałam takie paskowe owulacyjne - działały dobrze. Myślę, że to nie fabryczna kreska, on pokazuje po prostu ciążę Beta rozwieje wszelkie wątpliwości. Żałuję, że ja nie zrobiłam bety. Teraz mimo ceny będę robić za każdym razem.
Skoro tak długo nie miałaś miesiączki, dlaczego nie zrobiłaś testu, bety lub nie poszłaś do ginekologa?