reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

dolegliwości

Współczuję Gufi:-(
U mnie też mały problem, otóż mały znowu mi "zmasakrował" brodawki, obydwie co gorsza, bolą okrutnie jak mały ssie, zaczynam się obawiać że synek gorzej zaczął chwytać pierś przez to że używamy smoczka uspokającego:baffled: JAk patrzę to wydaje mi się że dobrze chwyta, no ale skąd w takim razie brałyby się te uszkodzone brodawki:-( Nakładek wolę nie stosować bo też czytałam że nie wolno, podobnie jak i smoczka. Ale ze smoczkiem są hece bo mały tak polubił smoka że jest afera jak mu nie chcę dać:szok: Zresztą pediatra wręcz kazała dawać smoczek gdy mały po maxymalnie 20 minutach karmienia nadal chce jeść, to wtedy smok, bo wg lekarki nie jest wskazane dłużej karmić, że mały by sobie rozregulować żołądek. I nie wiem co robić, bo nie wyobrażam sobie przerwać karmienia.:-(

reklama
Nadia ja się tam nie znam. lekarzem nie jestem ale dla mnie to okropne w trakcie karmienia zabierać małemu jedzonko. Przecież dzieciaczki wiedzą kiedy przestac jeść, mają to wpisane w odruchy naturalne, a może mały tak długo je bo musi mocno ciągnąc bo słabo mu leci z cycucha??? I co nie dość, ze mu zabierzesz cyca to jeszcze bidulek będzie głodny. Zrobisz jak uważasz ale ja mojemu cyca bym nie zabrała. Powiem Ci, że Franc tak czasem się napakuje mlekiem, że potem leży jak taka żaba i ma brzuch ogromniasty. Czasem mu się ulewa, zdarzało się, że pawika strzelił ale to chyba tak ma być. Przecież to natura dyktuje małemu ile ma jeść, a nie zegarek i pani doktor.
Nie wiem co na to inne mamuśki ale takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam - asia

Guficzku - nie martw się będzie dobrze - mi Augmentin zadziałał ale troszkę to trwało - piersi były zdrowe dopiero po około 2 tygodniach

Bądz dzielna i nie przerywaj karmienia a z odciąganiem też nie przesadzaj bo piersi są mądre jeśli odciągniesz cały pokarm - wytworzą go więcej

Rudykotku, też troche krzywo na to patrzę, choć niektóre argumenty p.doktor do mnie przemówiły np. ż żołądek dziecku rozleguluje karmiąc 30min co 1,5 godz.:baffled: poza tym zauważyłam ze jak synek je tak 10-15 minut to nie ulewa a jak ssie 30 min to ulewa. Całe szczęście synek z reguły sam jada te 15 minut i "odpada" od piersi;-)
Rano pisałam ż mam nie halo z brodawkami a teraz dołączył ból lewej piersi w której zrobiła się gruda:-( Już masowałam, odciągnęłam ciut i przyłożyłam kapustę, ale dalej boli:-( Czy z tymi cyckami nie może być dobrze non stop, tylko co rusz coś się dzieje:wściekła/y: :-( Zastanawiam się czy jak mi nie przejdzie to nie wezwać kogoś z poradni laktacyjnej, ciekawe tylko ile kosztuje taka "przyjemność"??

A ja z innej beczki .... strasznie mnie dzisiaj boli glowa ... to pewnie na zmiane pogody, bo zrobilo sie b.brzysko na dworzu + wizyta u lekarza i najnowsze donesienia zrobily swoje ... zaraz zwariuje od tego bolu :sick:

dziewczyny - dzieki za slowa otuchy :tak: przez to wszystko i ta beznadziejna pogode wcale nie czuje, ze juz za niecale 2 tygodnie sa swieta :zawstydzona/y: mieszkania nie mam czasu porzadnie posprzatac od urodzenia Ninki i pewnie na swieta juz tak zostanie. ale co tam, nie zapraszamy zadnych gosci, wiec moze byc :-)

Agnieszka - dzis w nocy pierwszy raz zauwazylam poprawe, bo to zgrubienie juz w jednym miejscu wyraznie sie zmniejszylo. takze walcze dalej i mam nadzieje, ze bedzie ok :-)

reklama
Do góry