reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwości

reklama
Oj kochane, a ja mam takie bole w plecach i na dole kregoslupa ze wzielam sobie termofor na rozgrzanie, ale glowno pomaga :-( , dotego podbrzusze to boli ekstra jak przy okresie, i zdarzaja sie skurcze. Mam tylko slodka nadzieje ze sie rozkreci i jutro jak w date szczelil bedzie :tak: .
Inaczej bede sie dalej z Wami kulac...:baffled:

No i jestem, nadal obolala, ale juz bez skurczy, po tym jak byly nieregularne to weszly w faze co 10 minut, i bole fatalne kregoslupa, a potem wsio zmalalo i sie wyspalam. Teraz poza bolem kregoslupa mam bol w nogach, i dostaje na glowe jak dlugo to jeszcze potrwa:eek:

Spadam jeszcze do lozeczka.... do milego.

hej dziewczynki.mam taki mały problem.nocą wstałam do łazienki na siusiu.po powrocie poczułam że coś się sączy.nie wziełam tego zbytnio do siebie.przebrałam się i poszłam dalej spać.rano powtórka.nie bardzo wiem co to jest.czy to możliwe że mogą sączyć się wody? jak leże wszystko jest ok.jednak podczas chodzenia potrzebna jest wkładka.poza tym mam bóle kręgosłupa i pdbrzusza - które teraz znacznie zmalały na sile.myślicie ze mogą to być sączące się wody? bo ja nie mam pojęcia,a tak to wygląda.i nie wiem czy to może w jakiś sposób zaszkodzić małej.

Aniu ja myślę, że wody, czytałam, że jak główka jest w kanale rodnym to zachowuje się jak korek, gdy pęknie pęcherz płodowy czyli zatyka ujście. Poza tym wody cały czas ię produkują, więc trzeba duzo pis. ja na Twoim miejscu pojechałabym do szpitala, tam mają specjalne wkładki, które sprawdzają czy to wody czy nie, a poza tym ponoć maja słodkawy zapach, zupełnie inny niż zapach moczu.
Lepiej nie czekaj i jedź.
Trzymam kciuki i pozdrawiam

hej dziewczyny, mam problem jestem na początku ciąży dopiero 4 tydzień a jestem bardzo przeziębiona-leci mi z nosa, gardło kręci, głowa boli, coś w klatce drapie. Denerwuję się żeby nie zaszkodzic dzidzi-może któraś z was też była przeziębiona na samym początku??? Biore rutinoscorbin, wapno i zrobiłam sobie syrop z cebuli-nie wiem czy to pomaga??? Dzisiaj idę do gina to napewno coś poradzi-rok temu poroniłam i nie chcę aby to się powtórzyło. Proszę napiszcie coś od siebie i ze swojego doświadczenia. Acha gorączki nie mam.

Ja rowniez stawiam ze to sa wody. moze zabrzmi glupio ale powachaj wkladke, mocz ma ostry zapach a to tak jak Asia napisala powinno miec slodkawy. I pakuj torbe bo czeka Ciebie podroz do szpiatala. :happy:

Oj kolejna ktora sie rozdwoi :tak: A ja nadal czekam :-(
Powiem Wam ze dopiero wstalam i czuej sie nadal senna, bym mogla lezec i spac, mam slodka nadzieje ze to moj organizm sklania mnie do odpoczynku przez porodem oby :-)

Aninaaa- podpisuję się pod rudymkotkiem2....myśle ze jesli byly by to wody to dzialo by sie odwrotnie....leżac by sie sączyly a jak chodzisz przestawaly...poza tym mysle ze po odejsciu wód bóle by sie nasilaly a nie zanikaly.....ale jasne ze nie wolno tego lekcewarzyc......kazda kobieta poród i jego objawy moze przechodzic inaczej....dla swojej pewnosci i bezpieczenstwa dziecka podjedz do szpitala!!!!!

Bo wiem że tez na tym etapie ciązy i przy takim ucisku dziecka na twoj pęcherz mozesz juz nie trzymac moczu...ale to tez jest normalne!!!!

Oby to byly wody......:-) :-) :-) trzymamy kciukasy!!!

dziewczynki,mocz to nie jest napewno.to wiem.jest bez koloru i bardzo płynne,no tak jak woda.nie wiem,jak się rozkręci to jak tylko mąż z pracy wróci to skoczymy do szpitala i sprawdzimy co się dzieje.a jak nie,to jutro rano mam umówione badania.zobaczymy.mam tylko nadzieję że wszystko z małą ok.ruszać się rusza,mało mi spojenia nie rozerwie:]

reklama
Do góry